Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Dobbeltspor i et framtidsperspektiv

Publisert: 29.nov.2016 13:39
Oppdatert: 29.nov.2016 13:47

Takk til Bjørg Eva Aasen for et fint innlegg i avisa tirsdag 22. november. Det beste jeg har sett hittil. En fin og luftig bro over Hamarbukta kan bli en ny attraksjon for sentrum. Ved å heve den opp kan adkomst til strandsonen for fot, sykkel og varetransport bygges inn i brukarene, som kulverter. Da slipper vi de dominerende høyblokkene som Jernbaneverket har truet med ved tunnelalternativet.

Strandsonen kan ikke frigjøres, den kan bare gjøres levende ved at folk søker dit fordi det skjer spennende ting der. Vi må la barnet i oss få komme til orde. Ved å utvikle strandsonen til en arena for lek og sport, både for gammel og ung, vil det trekke med seg den arbeidsaktive gruppen, og således trekke folk tilbake til sentrum. Og for de som «må se Mjøsa»: Det er bare å bevege seg ned til stranda, så kan de se Mjøsa, og få med seg et yrende folkeliv på kjøpet.

Betydningen av jernbanen langs vårt langstrakte land er undervurdert av de fleste debattanter. Det er få som strekker seg lengre enn at den skal flytte folk fra A til B på kortest mulig tid. Men en togreise kan være en kulturell opplevelse for den som er interessert i landet vårt. Spesielt byene er spennende. En byplanlegging for Hamar der dette perspektivet er med, vil medføre at Hamar ikke bare blir en spennende by å reise igjennom, men også en attraktiv å bosette seg i. Så: Legg jernbanen godt synlig gjennom hele Hamar! Lag heller broer enn stygge skjæringer/kulverter. Da vil Hamar bidra til å realisere vår norske «modell-jernbane» hele Norge på langs.

Det enkle er som regel det billigste – og beste.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke