17. sep
 
Dobbeltspor i Hamar

Publisert: 02.nov.2016 20:20
Oppdatert: 02.nov.2016 20:35

17. september skrev jeg et innlegg i debatten som har pågått i lengre tid. Det sto å lese i HA 26. september. «1000 innlegg om jernbanen», vakte ingen reaksjon blant leserne. Enten «traff jeg ikke spikeren på hodet» eller så tråkket jeg på noen ømme tær.

Jeg insinuerte at det også kunne ligge økonomiske interesser for enkelte av de flittigste debattantene. Det er jo forståelig, men det har ikke kommet særlig mye fram. At beboere fra Skibladnerbrygga til Jessnes, godt kan tenke seg en østløsning, er ikke utenkelig, men jernbanesporet ble lagt lenge før dagens beboere ble født.

Så til siste poeng: «Det finnes et 4. alternativ. Lytt til Einar Lang Ree, Jan Åge Hole med noen flere». Ta en timeout, stopp dobbeltsporet der skogen i Stange går over i dyrkbar mark!

Hamar blir aldri noen fransk rivieraby, hvor turistene skal sitte med sine paraplydrinker og nyte utsikten over Mjøsa. Ei heller vil Brumunddal, Moelv eller Lillehammer bli noen Tokyo, Beijing eller med en lignende befolkningsvekst, hvor dobbeltspor både blir nødvendig og bærekraftig i nærmeste fremtid.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke