Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Dobbeltspor og fuglelivet

0
Publisert: 25.mai.2016 04:00
Oppdatert: 25.mai.2016 03:59

Theodor Abrahamsen utfordrer meg i HA 27. april om hva Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar mener om fuglelivet i Åkersvika. Jeg regner med at han sikter til vårt forslag om å la dobbeltsporet gå rundt mesteparten av bebyggelsen på Disen.

For det første går vårt forslag ikke inn på Ramsar-området. For det andre ønsker vi at dobbeltsporet legges på 128 meter nordover fra stasjonen og krysser under Vangsveien, ikke over slik Jernbaneverket så langt har lagt opp til. Da kan også dobbeltsporet rett etter kryssingen gå inn i en miljøtunnel under jordet på Børstad. Dette vil gi god støydemping både for folk og fugler, og samtidig sikre mest mulig dyrket mark.

Abrahamsens påstand om at strandsonen bare brukes et par måneder til badeliv, er en beskrivelse jeg ikke deler. Strandsonen i Hamar er befolket døgnet rundt og året rundt av turgåere, med og uten barnevogner og rullatorer, syklister, joggere – og badende når vær og vanntemperatur tillater det. Min påstand er at strandsonen er Hamars desidert viktigste rekreasjonsområde for alle aldersgrupper. Nettopp derfor er det viktig å ta området foran sentrum, nordover fra dagens stasjon tilbake igjen, fra parkering til friluftsliv!

Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke