Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Dobbeltspor og sunt folkevett

Publisert: 19.mai.2019 09:25
Oppdatert: 19.mai.2019 09:25

Hvem var det som lanserte ideen om dobbeltspor gjennom Hamar? Og hva var begrunnelsen?

I snart 10 år har diskusjonen gått i HA, om hvor dette dobbeltsporet skal legges, i vest eller øst. Mens ingen, overhodet ingen, har snakket om behovet for et dobbeltspor. Hvordan vil befolkningsøkningen utvikle seg. Hvor skal passasjerene hentes fra? Etter 100 års drift kjøres det fremdeles bare to persontog i timen, ett nordover og ett sørover. De krysser i Hamar. I kupeene sitter til vanlig bare en håndfull passasjerer. Det er bare morgen- og ettermiddagstogene som er rentable.

Et vanlig regnestykke vil fortelle oss at ved å doble avgangene til to i timen, vil dette ene sporet kunne betjene samfunnet i ytterligere 50, ja kanskje 100 år? For noen større befolkningsvekst kan ingen seg for seg i dag?

Kjære Erna, stopp galskapen! Bruk heller de sparte milliardene til et nytt storsykehus på hver side av Mjøsa. For politikernes skyld, som aldri blir enige, og gjerne et lite et i Hamar, for ordfører Einar Busteruds skyld. Og Hamar-borgerne får beholde den flotte Strandgateparken intakt, slik den er i dag. Med dette ene banesporet som en ørliten silhuett mot stor-Mjøsa, Helgøya og Skreifjellet. De få togene forstyrrer ikke, siden de passerer på ca. minuttet.

Men igjen, hvem lanserte ideen om dobbeltspor, en idé som synes å ha blitt godtatt tvert, selv om det ikke ble framlagt noen begrunnelse. Verken da, eller senere?

Og vi forståosspåere, hvorfor har ingen av oss for lengst tatt kraftig til motmæle? Det må være riktigere å la generasjonene om 50-100 år få ta avgjørelsen, vi har god tid. Innen da kan det ha kommet luftbusser, som kan ta opp passasjerer hvor som helst, når som helst. Uten noe spor.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke