Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
Illustrasjonsfoto: Christian E. Bergheim
 
Dobbeltspor til Lillehammer – senest innen 2034
LO i Oppland er bekymret over at regjeringen og Stortingsflertallet viser manglende evne og vilje til å prioritere utbyggingen av intercitytrianglet. Utbyggingen av intercitystrekningene til Lillehammer, Skien og Halden innen 2030 var den tidligere målsettingen.

Publisert: 29.des.2018 09:49
Oppdatert: 29.des.2018 10:13

Samferdselsmyndighetene, ved Jernbanedirektoratet og Bane Nor, har nå utsatt utbyggingen på ubestemt tid.

Denne utsettelsen av helt nødvendig og riktig utbygging av jernbanen på Østlandet er uakseptabel. Med reisetider under 1,5 time fra Oslo til Lillehammer, Halden og skien - vil store deler av Norges befolkning få en fremtidsrettet og konkurransedyktig kollektivløsning på strekningen. Kortere reisetid mellom Mjøsbyene langs Eidsvoll – Dombåsbanen, vil også være en styrking for innlandet som region.

Trygge og effektive transportløsninger må til for å skape næringsutvikling og grunnlag for bosetning. Transport har stor betydning for næringslivets konkurransekraft. Skal vi kunne ha et livskraftig næringsliv er effektive transportløsninger helt nødvendige.

Å vri transport over på mer miljøvennlige løsninger, som for eksempel jernbane, vil også være nødvendig for at Norge skal nå våre forpliktelser i internasjonalt klimaarbeid. Da blir en utsettelse på ubestemt tid av denne utbyggingen helt uforståelig.

LO i Oppland mener nødvendige planmidler må på plass i statsbudsjettet for 2019, slik at man kan planlegge ferdig strekningen mellom Lillehammer og Brumunddal, og deretter bygge strekningen ferdig senest innen 2034. Ansvaret for manglende planlegging - og utsatt utbygging - er et ansvar Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre må bære. Regjeringen svikter ikke bare utbygging av viktig infrastruktur i Norge, de svikter også i klima- og miljøarbeidet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke