16. sep
 
Dobbeltsporet gjennom Hamar viktigst

Publisert: 23.des.2016 13:04
Oppdatert: 23.des.2016 13:04

Primært vest, sekundært øst, men å få dobbeltsporet til og gjennom Hamar er viktigst.

Kanskje hundreårets største sak ble avgjort sak i Hamar kommunestyre onsdag 21.desember. I Arbeiderpartiet har det å få en sentrumsnær stasjon vært det viktigste argumentet for å ta dette valget. Vårt valg ble vest med kulvert. Når dette forslaget falt med 14 mot 25 stemmer, stemte vi for vårt andrevalg, alternativ øst. Det å få jernbanen til og gjennom Hamar er det aller viktigste for oss. Trasévalget er mindre viktig enn å faktisk få byggingen gjennomført. Vi ønsker ikke stopp på dobbeltsporet i Stange.

Debatt-tonen og samarbeidet i denne vanskelige saken i formannskap og kommunestyre har vært god og konstruktiv og det vil jeg takke for! Og om vi ikke fikk gjennom førstevalget vårt, så vil vi selvsagt likevel jobbe knallhardt opp mot våre folk i Stortinget for at vi skal komme inn i Nasjonal Transportplan. Men først må statsråd Sanner ta sitt valg. Vi regner han forstår viktigheten av å jobbe raskt når han nå får saken på sitt bord.

gruppeleder Hamar Arbeiderparti

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke