hacklink
buy instagram followers
18. sep
avgjørelse: Alice Beathe Andersgaard, administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, forklarer hvorfor hun vil bygge et nytt sykehus på Mjøsbrua.
 
Dødelig sykehusvei
Hovedsykehus: Sentraliseringsguruene etterlyser konstruktive argumenter fra oss motstandere av sentralisering.

Publisert: 23.okt.2017 09:41
Oppdatert: 23.okt.2017 09:49

Den kanskje største livsløgnen av dem alle i denne saken er påstander om at mengde og størrelse skaper kvalitet.

Sannheten er at mengde eller størrelse aldri har skapt kvalitet og kommer aldri til å gjøre det. Det er tvertimot kvalitet som skaper mengde og størrelse. Kvalitet er faktisk forutsetningen for mengde og størrelse.

Mengde eller størrelse uten at kvalitet først er til stede, er det samme som mengder av feil og stor kollaps grunnet størrelsen.

Også i store miljøer blir kvalitet skapt internt av små miljøer eller enkeltpersoner.

Man kjøper til og med opp små kvalitetsmiljøer som de store miljøene vet de er totalt avhengig av.

Påstander om at mengde og størrelse skaper kvalitet er en av verdens store livsløgner som sentraliseringsguruer har brukt i mange tiår for å sentralisere.

Det kan sies mye mer om dette, men poenget er at absolutt alt ved dette, uansett hvordan man vrir og vrenger på det, tilsier at sentralisering av innlandssykehusene er svært galt.

Beslutningstagere som ikke er klar over disse kvalitetsforholdene bør egentlig ikke ha beslutningsmyndighet i det hele tatt.

Påstanden om at prehospitale tjenester skal kompensere for større avstander ved sentralisering, er en kjempeløgn som er oppkonstruert for å rettferdiggjøre sentralisering, og er samtidig blitt brukt blant annet til å bortforklare at den plagsomme såkalte funksjonsfordelingen i virkeligheten har vært innledende sentralisering.

Sannheten er at prehospitale tjenester skal og bør være optimale, uansett sykehuslokalisering og uansett sykehusstruktur, og det kan umulig bli bedre av økt avstand og tid.

Å bruke prehospitale tjenester som argument for å sentralisere er også et misbruk av logisk utvikling og forbedring av prehospitale tjenester alle steder i hele verden.

Man har klart å framstille denne kjempeløgnen om prehospitale tjenester som en stor sannhet som sentralisering kan bygge på. Det er jo bare tragisk.

Tragedien er også at de som forfekter denne kjempeløgnen åpenbart tror at det er en stor sannhet.

Økt avstand og tid er og blir det samme som flere antall skadde og døde enn det ellers ville blitt.

Dessuten handler det hele også minst like mye om avstand og tid til pasientene. Generelt økte avstander må ganske enkelt også øke tiden frem til pasientene.

Dette handler om velkjente fakta som det ikke er mulig å bortforklare og det er definitivt ikke til pasientens beste.

Men når man klarer å få folk til å tro på slike kjempeløgner kan man selvfølgelig få til mye galt.

Tror folk at noe som bygger på beviselig løgn kan bli virkelig bra?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke