hacklink
18. sep
Passasjerer: Dårlig nytt også for de reisende.
 
Dødsstøtet for de reisende
Jan Einar Graff skriveri HA 20. juni at det er dødsstøtet for NSB/Vy at de tapte Jernbanepakke Nord. Det var vel også dødsstøtet for de reisende.

Publisert: 21.jun.2019 17:34
Oppdatert: 21.jun.2019 17:34

For inneværende år skal NSB/Vy ha 716 millioner for å drifte strekningene i Jernbanepakke Nord. Når SJ legger frem et pristilbud på 124 millioner og dette skal inkludere overskudd til SJ skal man være ekstremt naiv og godtroende når premissene for Jernbanereformen var at kvalitet til kundene skulle stå i fokus. Det går rett og slett ikke i hop.

SJ må øke prisene, servicen må reduseres og de ansattes lønn og pensjonsvilkår må reduseres. Dessuten var vektleggingen i Jernbanepakke Nord 45 prosent på kvalitet, 50 prosent på pris og fem prosent på oppdragsforståelse. Hvorfor disse endringene i vekting fra anbudet på Sørlandsbanen? Sannsynligvis fordi Jernbaneverket innså at NSB/Vy var meget sterke på kvalitet.

Regjeringen og Jernbanedirektoratet vil etter all, all sannsynlig at NSB/Vy skal tape disse konkurransene og dermed er de neppe reelle. Hadde de vært reelle, hadde NSB tatt en suveren seier på Sørlandsbanen, og også vunnet Jernbanepakke Nord. At lavere vektlegging på kvalitet skal gi bedre kvalitet og bedre tilbud til de reisende, slik samferdselsminister Jon Georg Dale hevder, må man vel være medlem av denne regjeringen for å tro på.

Det er å minne om Linda Helleland (H) sin følgende uttalelse: «Vi skal knuse NSB-monopolet» Det er en uttalelse som tyder på at det er meget tvilsomt om disse anbudskonkurransene er reelle. De reisende kan derfor se frem til dyrere reise, dårligere kvalitet og service. Da bør de ansatte og de reisende reise seg i protest med streiker og demonstrasjoner.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke