17. sep
 
Dødsstøtet for NSB/Vy

Publisert: 19.jun.2019 16:24
Oppdatert: 19.jun.2019 16:36

17. juni kl. 12.00 kom dødsstøtet for NSB/Vy. Direktør i Jernbanedirektoratet holdt innledning på pressekonferansen og forsvarte i utgangspunktet anbudskonkurransen og presiserte at de sparer masse penger på å tegne en kontrakt på ti og et halvt år.

Så kom bomben – SJ Norge AS (Statens Järnveger) har fått kontrakta og skal kjøre tog på sju linjer i Norge. Med våre tog, vårt mannskap, våre skinner og sviller, signalanlegg osv. Bare ny logo – igjen.

Nå har Fremskrittspartiet hatt samferdselsminister fra 2013 og begge to har hatt en ting for øyet, å privatisere NSB og jernbanen i Norge. De har i utgangspunktet kasta bort 1.3 milliarder på omstruktureringa og oppsplittinga. Og økt fra 11 til 27 direktører. Jeg synes å huske at de gikk til valg på å avbyråkratisere samfunnet. Og hva har skjedd? Det stikk motsatte.

Sju ledere i NSB tok ut 24.245.000 kroner i lønn og ytelser fikk vi greie på her ved navneskifte fra NSB til Vy. Hårreisende lønnsnivå i denne statsbedriften. Og alle andre oppsplitta delene av tidligere NSB.

Konsernsjefen som så for seg masse innsparinger må ha oppfatta feil. NSB som går med overskudd tilbakefører penger til staten. Det blir jo ikke ei krone nå, men overskuddet kommer inn den svenske statskassa.

SJ Norge AS garanterer samme vilkår for de ansatte som i dag. Trøsten er vel til neste gang det er forhandlinger for de ansatte. Jon Georg Dale var lykkelig. Han maler opp igjen og opp igjen at de har gjort dette for kundene. Hyppigere avganger osv.

Tidligere konsernsjef Ueland kritiserte politikere og ledere i Jernbanedirektoratet. Hans løsning er utbygging av dobbeltspor på Østlandet. Han har helt rett.

Konsernsjef Geir Isaksen i NSB tok alene ut lønn og ytelser til en samlet sum av 5.374.000 kroner. Jeg tenker på han og de andre i konsernledelsen som tok ut 24.245.000 i lønn og ytelser. Fra 2020 sitter de igjen med et busselskap. Der blir det vel ikke rom til slike summer? Hvis noe er riv ruskende galt, må det være dette.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke