Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Byutvikling: Erling Dokk Holm, langt fra Hamar.
 
Dokk Holm befinner seg langt fra Hamar
Hamar kruser i medvind. Det er bare pengemaktens riddere som ikke ser det slik. De er lei seg for at vi alle på Hamar blir tapere ved at politikerne vil legge ny stasjon ved Vikingskipet.

Publisert: 03.feb.2017 08:25
Oppdatert: 03.feb.2017 08:26

«Hamar blir en taper-by hvis politikerne legger den nye stasjonen ved Vikingskipet!»

Erling Dokk Holm befinner seg langt fra miljø- og lokaldemokrati i Hamar, så langt vekk fra innbyggernes ekte Hamar-følelser at han kan legge NSB-sjablongen på byen. Dokk Holm presenteres i HA som «spesialist» på byutvikling og fyrer av denne kinaputten i HA 30. januar. Den lokale eiendomsutvikleren, Tron Sanderud, er enig i sjabloneringen, og finner anledningen inne til endelig å fyre av stjernespruteren som han har spart på siden kommunestyrevedtaket 21.desember, der en gikk inn for alternativ øst.

Hamar-samfunnet trenger privatkapital. Min påstand er likevel at Dokk Holm og Sanderud også vil bli tapere med kulvert i vest og fortetting her, hvis de har tenkt å være med på Hamar-lasset, da. Men det har de kanskje ikke? De «glemmer» nemlig Hamars miljø og lokaldemokrati i sin klarsynthet. De overser det faktum at kulturlivet har avlet fram en ny trio under navnet «Miljø – Økonomi – og Lokaldemokratene».

Denne gruppen spiller tittelmusikken i byens nye musikal: «Hamar-bærekraften». I handlingen befinner hamarsingene seg på toppen av lykkebølgen, på en grønn plattform som holdes oppe av de tre bena «Miljø, Økonomi og Lokaldemokrati». Som følge av grov sjø fra «århundrets største miljøinngrep», NSB-kulvert i vest, oppstår det et tretthetsbrudd i Miljø-benet. Plattformen truer med å velte og fortære dem alle i illeluktende brakkvann og kvikkleire i dammen foran by-fronten.

Ikke bare glemmer Dokk Holm og Sanderud tusenvis av innbyggeres skjebne, de glemmer at politikerne har lyttet til innbyggernes gurglelyder i jernbanesaken. De tar snarvegen inn til politikerne for å se om de kan ha tatt på seg spanderbuksene for deres skyld.

Men Lokaldemokratiet har talt. Innbyggerne har sagt sitt. Politikerne har lyttet og sagt sitt.

Politikerne snakker med folkedypets røst i jernbanesaken. De har kommet fram til at jernbaneområdet kan bebygges og fortettes. Politikerne har sammen med folkedypet kommet fram til at Hamars byfront med nærhet til vannet er byens panorama, identitet, fortrinn og arvesølv. De ser ikke for seg århundrets største miljøinngrep her. Politikerne vil ikke påføre sentrumsmiljøene en kaotisk anleggsperiode i opptil ti år.

Alle disse politiske avgjørelsene er sunn fornuft og et skoleeksempel på en grønn og bærekraftig utvikling, synes jeg. Som Hamar-innbygger er det godt å kjenne seg som en del av et fungerende Lokaldemokrati i jernbanesaken. Nå er det opp til kapitalinteresser å gi seg med på lasset: skape grønne foretak som kan være butikk og gi arbeidsplasser.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke