15. sep
HØYTSVEVENDE BORGER: Artikkelforfatteren er godt fornøyd med min stilling som høytsvevende borger med beina trygt plantet blant skyene. Foto: Trond Lillebo
 
Dommedagsprofeter,sperreballonger og meg
Jeg skal ikke påberope meg verken å være dommedagsprofet med spesialisering i Hamars bydeler eller en spesielt kunnskapsrik jernbanesaksbehandler. Det er det åpenbart ikke mangelvare av i dagens samfunn.

0
Publisert: 24.aug.2015 04:00
Oppdatert: 24.aug.2015 07:06

Meninger

i så måte er jeg godt fornøyd med min stilling som høytsvevende borger med beina trygt plantet blant skyene. Her oppe i skyene er man ikke spesielt synske heller, i såfall er det godt man har meningsmotstandere med bi-jobb i Jernbaneverket, som åpenbart spår fremtiden bedre enn ethvert tivoli.

Her oppe i skyene er det derimot godt av rom for tverrpolitisk enighet, eller om man vil, enighet oss innbyggere i Hamar imellom. Det hender seg rett som det er vi skriver litt om hvor vi vil i Hamar, noen ganger ikke bare på Facebook men også i avisene. I villfarelsen og med forhøyet risiko for å få beina litt mer plantet over skyene enn i skyene, er det vel og bra at man har jordens undergang klar, hver eneste gang man lanserer en visjon. Hvis ikke hadde jo kanskje Hamar stått i fare for å utvikles til noe.

Her oppe i skyene møter jeg og andre visjonære på hyppige sperreballonger med høyt blodtrykk og det som verre er, vi burde kanskje bedt om en tunnel for å unngå disse, men det er heller ikke avklart om det faktisk blir. Framsynet vårt strekker seg til hvilken retning byen skal ta, hva kostnadene blir vil vi se når Jernbaneverket, med begge bein godt plantet i og på jorda, konkluderer.

Noen ideer kan man koke opp, imellom sperreballonger, hauker og andre hindre høytsvevende visjonære kan risikere å møte på. Noen kan for eksempel nesten beskyldes å bli helt plutselig dagsaktuelle. Som når man lanserte dagens jernbanetomt som lokasjon for et nytt sykehus i september 2014? Selv en blind høne finner korn, noen korn kan vise seg nyttigere enn andre.

En ting er sikkert, Hamar vil utvikle seg uavhengig av hva andre og jeg mener. Spørsmålet er om hvordan vi vil påvirke den utviklingen. Jeg og mange yngre mener noe åpenbart noe annet enn en stor del av den eldre generasjonen, viser HA sin spørreundersøkelse. Så gjenstår det og se om det er den eldre eller yngre generasjon som blir hørt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke