hacklink
18. sep
 
Dommer, av hvilke dommere?

Publisert: 05.mar.2018 06:37
Oppdatert: 05.mar.2018 06:58

Høsten 2017 og fram til i dag har media ført en nærmest umenneskelig negativ omtale av navngitte samfunnstopper l landet vårt.

Det begynte med krav om at idrettspresidenten skulle gå av. Fokus ble så rettet mot politiske toppledere som følge av #meetoo-aksjonen. Da overskridelsesbomben i forbindelse med ombyggingen av Stortinget for kort tid siden sprakk, ble «skytset» ensidig rettet mot storting presidenten.

La meg med en gang få understreke: Det er all grunn for de respektive styrer og organisasjoner å innrømme at det er truffet avgjørelser som i ettertid kan sies å være kritikkverdige:

- Idrettsstyrtets økonomiforvaltning og mangel på åpenhet

- De politiske partienes manglende oppfølginger av innrapporterte sextrakasseringer

- Vedtaket i Stortingets presidentskap om at Stortinget skulle være byggherre i ombygningen, et vedtak som Riksrevisjonen i ettertid kritiserte sterkt.

- Det nåværende presidentskap «arvet» fra sine forgjengere stortingsvedtaket at Stortinget selv skulle være byggherre. Det hefter derfor et kollektivt ansvar på Stortingets medlemmer.

Mediedekningen har ensidig rettet kritikken mot lederne i de enkelte organ. I en av landets lokalaviser kan vi endog lese betegnelsen «byens narr» i omtalen av stortingspresidenten. Her er det all grunn til å stille spørsmålet: Er «Vær varsom plakaten» lagt vekk?

Til slutt et tankekors: Er vi ferd med å forlate det kollektive samfunnsansvar til å rette det til den enkelte leder? Samfunnsstyring ved den enkelte toppleder framfor gjennom de kollektive organ er ikke det vi trenger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke