hacklink
18. sep
 
Drapstrusler fra harmløse, eldre tullinger

Publisert: 25.jul.2018 15:24
Oppdatert: 25.jul.2018 15:31

Aftenposten og andre redaksjoner tar i disse dager opp et høyaktuelt tema, nemlig trusler og hatmeldinger mot politikere, og da særlig mot AUF, Arbeiderpartiet o.a. De som er særlig utsatt er ikke-etniske nordmenn – som gjerne får tilleggsmelding om at de må komme seg hjem der de kom fra. Det vil i så fall bli vanskelig siden de er født og oppvokst i Norge.

Fellestrekkene til de som er avslørt overrasker meg ikke. Som samfunnsdebattant i mange aviser og mediekanaler landet rundt kan jeg bekrefte at alle disse går innunder betegnelsen nettroll, mens en mindre gruppering tar hetsen lenger – og sender og publiserer avskyelige kommentarer og drapstrusler.

Men hvor seriøst skal man ta alle disse truslene? I det store og hele tror jeg at man kan ta det helt rolig, og ønske vedkommende «God bedring». Disse klovnene utgjør ingen reell trussel.

I fjor var vi vitne til at ordføreren i Os kommune utenfor Bergen mottok drapstrusler. Kort fortalt så var det en gammel og aggressiv svane som ble avlivet av veterinær. Nok et eksempel på at det sitter en del forvirrede personligheter rundt omkring i landet.

De fleste har ingen utdanning, mange jobber nok ikke, og de er sikkert skilt for mange år siden – for hvem orker å bo under samme tak med slike tullinger. Samtidig er det prisverdig og nødvendig at politiet tar seg tid til å iverksette tiltak mot de verste bøllene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke