17. sep
 
Dropp utbygging av fv. 24 i Gata

0
Publisert: 15.jul.2016 04:00
Oppdatert: 15.jul.2016 06:55

Dette er vår oppfordring til kommunestyret i Stange: Stopp planene for videre utbygging av fv. 24 fra Støa i Stange, behold veien som den er, men bygg sykkel- og gangvei i stedet og finn en måte å tvinge tungtransporten utenom Vallset og over på E6. Dette mener vi er den eneste måten å få sårt tiltrengt trafikksikkerhet i bygda og slippe rasering av Kvennstugua eller turstier og kulturminner.

Fylkesvei 24 fra Kongsvinger er blitt utbedret for mange penger fram til Støa i Stange og står nå og “stanger” mot Vallset og Gata. Problemet er hvordan veien skal videreføres herfra, skal den rasere Kvennstugua eller rasere deler av Vallset kulturstier og kulturminner. Samtidig haster det for Struperudgrenda som allerede har lidd nok med tungtransport tett inntil husveggene.

Tungtransporten klager over svingete veier i Struperudgrenda og den bratt Amunrudbakken, og befolkningen sliter med manglende trafikksikkerhet når tungtransporten eller lokaltrafikken suser i høy fart forbi. Svaret på manglende trafikksikkerhet for gående og syklister er ikke å utbedre veien slik at den blir slakere og rettere for tungtransporten og dermed oppmuntre til økt trafikk gjennom bygda, svaret er å bygge gang- og sykkelvei helt ifra Støa og inn til Stange samt å tvinge tungtransporten utenom bygda. Forslaget vårt er at Statens vegvesen finner løsninger for dette, kanskje kan løsningen være bompenger for tungtransport eller skilting forbudt for tunge kjøretøy.

Vi mener også at kommunestyret er blitt satt i en vanskelig situasjon når det gjelder å velge mellom foreslåtte traseer for videreføring. Traseene som er lagt fram stopper begge nede ved Gata sør, det betyr også at veien ikke vil gå utenom Gata, og gir bare hint om hvordan veien vil gå videre herfra. Dette er uholdbart å ta stilling til, her kan det by på problemer av ulik art, som tap av matjord og ødelagte lekeområder for skolen. Det må være vanskelig å ta stilling til ulike traseer når det bare er en «bit» veien som presenteres, ikke en helhetlig plan. Dette underbygger igjen vårt forslag om å droppe veiutbyggingen.

Naturvernforbundet

i Hamar og Omegn

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke