17. sep
 
Du må aldri fornærme en Frp-er

Publisert: 14.nov.2018 10:58
Oppdatert: 14.nov.2018 13:16

Overskriften er hentet fra debattinnlegg i Bergens Tidene 7. november. Essensen i innlegget er at du må gjerne karikere både Gud og Muhammed, men å fornærme en Frp-er er dødssynd. Innlegget omtaler den samfunnsengasjerte visekunstneren Ole Paus som har klart å egle på seg Sylvi Listhaug.

Stortingsrepresentant for Frp i Hedmark, Tor André Johnsen, har på ny et leserinnlegg med kraftsalve mot undertegnede og partiet jeg representerer. Det ser ut til at jeg har fornærmet Frp-Johnsen på det groveste bare ved at det gjennomføres samferdselstiltak han ikke liker.

Det er både skremmende og provoserende at Johnsen, som hedmarksrepresentant på Stortinget, gjennom avisartikkel truer med at han ikke vil jobbe for mer penger til Hedmark.

Vi får 140 millioner kroner mindre i rammeoverføringer per år fremover. I tillegg til å redusere rammetilskuddet, så har sittende regjering fryst rentekompensasjonsordningen og endret flomkompensasjonen. To kompensasjonsordninger som gjennom mange år har bidratt med penger til fylkesveger.

Det kan også være greit å minne stortingsrepresentanten om at vi har flere oppgaver enn å bygge veg. Neste gang Hedmark og Oppland møter Transportkomiteen til høring om statsbudsjettet, håper jeg stortingsrepresentant Johnsen vil være til stede. Men, den som jobber for økt fart på fylkesveger i Gudbrandsdalen, måler fortau, humper og rundkjøringer har muligens liten tid til høringer i egen komité på Stortinget.

Rammevilkåra for fylkeskommunene som vegeiere sett i forhold til staten som vegeier er veldig ulike. Årets statsbudsjett fra Johnsen og hans regjeringskollegaer er nullvekst for fylkeskommunene mens det økes med 46 prosent til drift og vedlikeholde av riksvegnettet. Dette kom fram under høringen i Stortinget.

Hedmark fylkeskommune er svært opptatt av å få mest mulig veg for pengene. Rimeligere tilrettelegging for gåing og sykling har vi satt av penger til, men det er kommunene som planlegger og som må ønske seg disse løsningene. Så langt er det lite etterspørsel. Johnsen hevder at vi bygger unødvendig mange og dyre fartshumper. Fartsdempende tiltak brukes for å sikre at liv ikke går tapt i trafikken.

Den siste humpen som Johnsen har engasjert seg i er et opphøyd fotgjengerfelt i tilknytning til en busslomme. Den sikrer at myke trafikanter faktisk ikke blir påkjørt når de krysser vegen. En helt unødvendig løsning, ifølge Johnsen. Det er trist at Johnsen forsøker å vri dette til å handle om sløsing av penger i stedet for å heie frem de gode tiltakene. Nok en gang viser Johnsen at han ikke jobber for folk flest, men for de få.

Fylkesråd samferdsel Hedmark (Ap)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke