Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Dyr energi, beskjeden miljøeffekt

Publisert: 25.okt.2017 11:45
Oppdatert: 25.okt.2017 11:54

Vi får stadig høre at vindkraftverk og solkraftverk kan levere strøm til så og så mange husstander. Dette er en sannhet med store modifikasjoner. Budskapet er at slike kraftverk trenger andre kraftverk i tillegg.

Et vindkraftverk kan bare levere når det blåser mer enn 4 m/sek. Ytelsen (energi/sek) avhenger av vindens styrke. Et solkraftverk gir oss energi når sola skinner. Halvparten av tiden trenger husstandene energi fra andre (tradisjonelle) kraftverk for å dekke behovet.

I Tyskland kommer strømmen fra kull, olje og gasskraftverk som må være driftsklare når det ikke blåser eller når solenergi ikke produseres. Den voldsomme utbygging av sol og vind i Tyskland bidrar dessverre til liten nedgang i CO2, men derimot til en voldsom økning i prisene for forbrukerne.

Norge har sine vannkraftverk som kan startes opp på få minutter. Norge er i en særstilling. Vi har nok vannkraft og har ikke bruk for dyr vindkraft.

Utenlandske selskap eier og bygger ut i Norge. Norge subsidierer utbygger. En liten del av anleggsinvesteringen er norsk og driften står hovedsakelig danskene for. Norsk natur ødelegges. Det er forståelig at lobbyorganisasjonen Norwea (Norways wind energy association), som er sterkt støttet av en dansk produsent av vindmøller, er svært aktiv.

Dessverre blir folk som bestemmer påvirket av hva de hører av lobbyorganisasjoner. Naive folk er lett å overbevise til å beslutte gale ting.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke