23. okt
 
E6-kryss

Publisert: 13.nov.2016 13:28
Oppdatert: 13.nov.2016 13:37

Fra tid til annen kommer det oppslag og avisinnlegg angående antall kryss langs nye E6 gjennom Ringsaker. En ser at det er trafikkmaskinen på Bergshøgda som er det store ankepunktet. Dette krysset var heller ikke med i de første planene, men kom inn på slutten av prosessen. Jeg har registrert flere argumenter som taler for nødvendigheten av dette krysset. Krysset på Granerudjordet vil få redusert belastning ved at de som bor sør for Brumunddal sentrum vil benytte av og påkjørselen på Bergshøgda når de skal sørover. Hvis disse argumentene viser seg å være riktige vil det påvirke trafikken i Miljøgata i positiv retning.

Det motsatte kan også bli resultatet, nemlig at flere velger å kjøre av på Bergshøgda når de skal til Brumunddal. De aller fleste som ikke er lokalkjente kjører etter GPS og den er som alle vet programmert til å velge korteste veg. I Brumunddal er det mange og til dels store bedrifter som får vareleveranser ofte, flere av dem mottar mange vogntog med varer daglig. Hvis min antakelse er riktig vil dette gi økt trafikk gjennom sentrum. Det er jo et faktum allerede i dag at trafikken i Miljøgata er på et nivå som ikke tåler særlig økning.

To andre momenter er kostnadene og arealbruken. Det er sagt at strekningen Uthuskrysset–Moelv skal bygges uten vegskuldre. Kanskje det er en mer fornuftig anvendelse av denne store kostnaden som et kryss er? Ifølge et av avisoppslagene tas det 30 mål jord, lite sier noen, men vi får neppe ros av framtidige generasjoner hvis vi tar mer enn nødvendig.

Etter det siste store medieoppslaget om saken har jeg spurt en rekke personer, trenger vi dette krysset? Alle svarer nei, men jeg har kanskje ikke spurt de rette personene? De argumentene jeg har nevnt her er ikke nok til at jeg kan ta et standpunkt for eller imot, men det finnes sikkert noen der ute som kan komme med flere momenter. Ifølge prosjektleder Moshagen i «Nye veier» er det ikke for sent å ta det ut av planen hvis det blir konklusjonen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke