17. sep
 
Edruelig?

0
Publisert: 23.jun.2015 04:00
Oppdatert: 23.jun.2015 07:13

Erik Kristiansen er ikke glad for at noen våger å kritisere mottaket av syria-flyktningene. Kristiansen undrer når vi skal bli edru.

Det begynner å gå opp for folk at flyktninger fra ikke-vestlige land er kostbart. Yrkesdeltagelsen er lav. Mottaket av sosiale ytelser er stort. Mange havner i byene, hvor det er boligmangel, og presset i sentrale strøk øker ytterligere. Oslo og Groruddalen viser ikke strålende resultater i integreringen. Barn av ikkevestlige innvandrere sliter ofte med det norske språket ved skolestart. Mange faller ut av utdanningssystemet tidlig. De siste årene er fokuset vært retttet mot ikkevestlige ungdommer som radikaliseres og er imot det meste vårt frie samfunn står for.

HA har selv skrevet om at Hamars ni prosent innvandrere står for hele 40 prosent av sosialbudsjettet. Dette må gå utover noen som trenger sosialhjelp. Jo flere som skal dele på en kake, jo mindre blir det til hver. Slik er det med budsjettene også.

Asyltilstrømningen vil ikke stoppe med det første. Dessverre er det ikke noen akutt situasjon. Det er en mer eller mindre permanent situasjon denne krigssituasjonen i Syria. I tillegg kommer flyktningene fra Afrika som øker i antall hvert år. Afrikas befolkning øker dramatisk og vi har nok bare sett begynnelsen.

Hjelpen bør utføres i flyktningenes nærområder. Pengene rekker lenger der og flere vil kunne berge livet. Kanskje også de smarteste hodene er tilstede og parate til å lede gjenoppbyggingen av landet når tiden er inne. Å bringe flyktningene hjem til oss er ikke nødvendigvis det mest edruelige valget.

Furnes

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke