Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Ei uforståelig rundkjøring i Løten

Publisert: 08.feb.2017 15:51
Oppdatert: 08.feb.2017 15:51

Først må jeg skryte litt, for jeg ser med stor glede, at det nå endelig, etter tiår med planer, utredninger, avtaler, pengeleting, foreldete planer, grunnprøver, nye planer, og endelig fant de både penger og vedtaket ble tatt. Nå blir det ny undergang, til stor glede for alle, ikke minst for alle lastebilsjåfører, som slipper å kjøre lange omveier for å komme rundt jernbanen på et eller annet vis.

Det har vært mange ukjente sjåfører med store biler som har fått stopp nede i det trange hullet, og som har måttet streve seg bakover igjen for å snu. Har også vært mange nestenulykker, og noen reelle ulykker her. Men endelig blir det altså en løsning.

Men så ser jeg, som den kverulanten jeg er, at det er planlagt ei for meg helt uforståelig rundkjøring rett etter undergangen, i krysset Skolevegen - Stasjonsvegen. Jeg kan ikke forstå at det trengs, og er plass til en stor nok rundkjøring på denne plassen. Og med den trafikktettheten som er her, kan ikke behovet for rundkjøring være stort.

Dette ser jeg for meg bare blir å flytte problemene for lastebiler, særlig semitrailere, fra undergangen, til en trang rundkjøring. Jeg ser for meg, og sammenligner med da undergangen inn til Stange ble bygget. Da var rundkjøring for liten første dag, så lastebiler hang på midtrabatten. Ble som kjent litt utbedret, men jeg vet ikke om den er optimal nå heller.

Så min tanke om dette er at man lager et vanlig stort oversiktlig kryss, med enveiskjørt vei opp fylkesveg 167, Stasjonsvegen, opp til jernbanestasjonen, slik at alle som skal ut i Skolevegen, må kjøre ned til Torvet, Ungdomsskola, for å komme innpå fylkesveg 166. Lag gjerne noen innsnevringer, slik at farten holdes nede på vettug nivå. Lag til fin holdeplass for busser, og enda er det plass til gangvei. Dermed slipper man denne rundkjøringen som vil hindre framkommeligheten.

Se til Stange her også. Innkjøringen til Stange sentrum, er enveiskjørt opp til Tingvoldkrysset. Det føles som om dette fungerer veldig fint, og kan neste blåkopieres i Løten sentrum. Bruk heller disse rundkjøringspengene fra dette prosjektet, og den planlagte. unødvendige rundkjøringen ved Weenskrysset, i undergangen opp til Østvang skole. Der trengs de.

Jeg håper ikke folket får mine personlige meninger og tanker i vrangstrupen, men jeg mener det er til slike saker debattsidene i aviser kan, og bør brukes til. Jeg håper bare på at andre også kan komme med innspill. For det er ikke farlig å skrive litt her.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke