Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Einar Busteruds inkonsekvens

0
Publisert: 23.mar.2016 04:00
Oppdatert: 23.mar.2016 04:00

Det er ikke alltid like enkelt å forstå seg på Hamar-ordførerens logikk i det offentlige ordskiftet. Den ene dagen snakker han varmt om å samle kreftene og ressursene i en regionkommune, for neste dag dyrke provinsialismen i sykehussaken.

Jeg er en av tilsynelatende få ringsaksokninger som mener at regionen samlet sett vil være tjent med å etablere et «Storhamar». Etter mitt syn vil det være framtidsrettet, og gi vår region en sterkere posisjon overfor Osloregionen. Samtidig vil det kunne matche «Toten» på en god måte. Jeg antar at dette er argumenter som Einar Busterud kan nikke gjenkjennende til. Det er med det bakteppet jeg ikke forstår at han i debattene om et mjøssjukehus er så defensiv. Her snakker han bare om hva som er realistisk, i stedet for å se på visjonen. Og dermed ender han opp i en lokaliseringsdebatt, der målsettingen tilsynelatende blir å få sjukehuset så nært Hamar som mulig.

Han lanserte til og med Midtstranda som aktuell lokalisering! Store, framtidige prosjekter skal ikke handle om taktiske vurderinger og hva som kortsiktig kan tjene den enkelte kommune. Hvis Busterud mener at det beste for pasientene i Innlandet ikke er en samling, så bør han si det og begrunne det. Hvis han mener det motsatte bør han legge til side taktikkeriet og legge energien i å argumentere og kjempe for en slik etablering.

Skulle vi lykkes med å samle ressursene i et spesialistsjukehus- og dette blir lokalisert til Moelv- så kan det til og med være at det blir i Busterud sin framtidige hjemkommune.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke