buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Einar Busteruds krokodilletårer

Publisert: 20.jul.2018 13:37
Oppdatert: 20.jul.2018 13:43

I HA 19. juli tar ordfører Einar Busterud for seg Hamar kommunes prioriteringer for å skaffe flere leiligheter nær bykjernen og Miljøverndepartementets krav i SMAT-planen i 2001 om at Hamar flyplass måtte nedbygges, dersom departementet skulle godta boligbygging på dyrket mark I Lund og Vold.

Les hva Einar Busterud skrev 19. juli.

Hamar kommune kan neppe argumentere med at kommunen har stor mangel på boligtomter. verken i bykjernen eller i mer perifere strøk. Da Hamar og Vang ble slått sammen i 1992 var et hovedargument at den nye kommunen ville få rikelig med tomter til både næringsbygg og boliger i Vang. Det er vel heller ikke saklig grunnlag for å tvile på at det finnes ganske gode muligheter for fortetting i bykjernen uten å angripe grøntområdene.

At statlige myndigheter som for eksempel Miljøverndepartementet ikke setter særlig stor pris på nedbygging av noe av den beste matjorda vi har i vårt land, er en kjent sak. Det er også en kjent sak at statlige myndigheter over lang tid har satt langsiktig godkjenning av Hamar flyplass «på vent». Det er i dag neppe grunnlag for faste flyruter på Hamar flyplass, men som kjent er det vanskelig å spå om hva fremtiden kan bringe med seg av nye behov.

Personlig mener jeg at det må være dårlig samfunnsøkonomi å legge ned Hamar flyplass - for så å bygge en ny interkommunal småflyplass og en helikopterbase 15 km radius fra Hamar, slik Busterud nevner i sitt innlegg.

Som jeg peker på i mitt innlegg 19. juli, er et viktig stikkord: totalberedskap, og det er her tilstrekkelig å vise til nåværende situasjon med brannkatastrofe i vårt naboland, Sverige, hvor store områder i Jämtland, Härjedalen og Helsingeland må evakueres, og hvor flere områder på 25 kvadratkilometer står i brann.

Hva om en slik katastrofe skulle ramme Hedmarken, og hvor skal brannbombefly da holde til, dersom hjelp fra for eksempel Italia, Frankrike og andre vestlige land skulle bli nødvendig?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat