17. sep
 
Einar Busteruds sykehus-sitater

0
Publisert: 07.aug.2015 04:00
Oppdatert: 07.aug.2015 07:14

By- og bygdelistas ordførerkandidat i Hamar, Einar Busterud, har drevet søk i gamle aviser. Der har han hentet sitater, noen er mine. Slik så realitetene ut for daværende leder i Hedmark Arbeiderparti (HAp) i 2005, og i 2009; et erstatningssjukehus for Hamar kunne ikke «skyves ut i det uendelige.» Men det skjedde.

I tillegg kjempet øvrige mjøssjukehus, Elverum, Gjøvik og Lillehammer om økonomiske midler for ytterligere utbygging og for å bli tunge akuttsjukehus i regionen.

I Hedmark Ap’s sjukehusutvalg var jeg derfor med på et forslag, senere vedtatt på partiets årsmøte i 2011, som konkluderte med ett hovedsjukehus i Innlandet. Avhengig av hvor et eventuelt hovedsjukehus ble plassert, ville det endre realitetene for et erstatningssjukehus for Hamar.

Djupdykket i HAs arkiv avslører derfor at min endrede vurdering slett ikke er en nyhet, men fra høsten 2010. Mange tilbakemeldinger om pasienter som pakkepost Mjøsa rundt, fra sjukehus til sjukehus, og statlige myndigheters vektlegging av faglig sterke, kompetente akuttsjukehus som beslagla alle tilgjengelige investeringskroner, bidro til dette.

At noen fortsatt tror det er mening i, og at det kan gi raske resultater, å ta kampen om statlige midler til fire lokale akuttsykehus, for Hamars del lagt på Midtstranda eller et annet sted, ser vil altså forskjellig på.

Det er denne lokaliseringskrangelen jeg ikke har noen tro på, der Hamar vil bli utfordret av andre delegasjoner på Oslo-visitt, fra henholdsvis Elverum, Gjøvik og Lillehammer, som ber om penger til sine prosjekter.

Innlandet i full lokaliserings- og prioriteringskrangel, i nye 15-20 år, er ikke bra for noen, slett ikke for pasientene. Den konklusjonen er å leve med selv om den skulle kollidere med sitater fra 2005 og 2009.

kandidat fylkestinget, Hedmark Arbeiderparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke