Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
EKSOTISK: Fargerikt i hagen i fjor sommer. Nå er det tiden for å drømme om neste sommer. Foto: ARNT OLAV VELTEN
 
Eksotisk januar-kveld

Publisert: 15.jan.2019 06:45
Oppdatert: 15.jan.2019 06:56

Det er lange, mørke januarkvelder ute hos oss i Furuberget for tida. Akkurat den tida på året da «Bella donna» pleier å gjøre sitt inntog. Det slo ikke feil i år, heller. Med gule paljetter på sin rosa silkedrakt, høyst tilstedeværende i all sin prakt.

Og da var det heller ikke langt til en høyreist «sylfide», slank og elegant og med en drakt i en rødfarge som stjal all oppmerksomheten for en stund. Og ganske tett etterpå fulgte en oransje prinsesse, med skarp framtoning og farge, også med krav på oppmerksomhet.

Kvelden var ikke stort eldre før det bar rett inn i en arabisk natt med djupe rødfarger, toner i brunt og glimt av gull i hvert et hjørne. Vi passerte «sultanens palass», ikke fullt så mørkt, ikke fullt så gåtefullt, men også med innslag av gult og gull. Og i omtrent neste øyeblikk en nattsommerfugl, like mørk som natten, men med de samme lyspunktene vi også kan se på nattehimmelen. Den svarte baronen hører også natten til. Høy, kraftig og blåsvart.

Og da er vi raskt på vei mot en tidlig soloppgang, den samme som over Tahiti, med gule stråler som i ytterkanten går over i oransje, deretter i rødt og til slutt i det fiolette. Farger som i en slik sammenheng også kan forestilles som en «Dutch Explotion» og lysstriper på himmelen fra et vulkanutbrudd.

Med dagslyset på plass igjen, er det bare å henfalle til vin og roser, etter fargene å dømme en sval rosévin med tilbehør av små røde, søte bringebærdrops. Og en assosiasjon til Vera Lynn. Du husker henne fra siste verdenskrig med «We’ll meet again, don’t know where, don’t know when?».

Det ble også i år en sen kveld med årets frøkatalog. Den er en av vinterens faste innslag, og kanskje det aller første som for alvor bringer lovnad om at det tross alt blir en vår og sommer igjen. Fri for hålke og «ising i rubben», og ikke minst fri for fargeløse isroser.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke