16. sep
 
Ekstremværpenger til kommunene

Publisert: 04.okt.2016 14:04
Oppdatert: 04.okt.2016 23:39

Mer ekstremvær med store flom- og skredskader viser at det også er et enormt behov for at både huseiere og kommuner må sikre at vannet ikke gjør så store skader, slik leder i KS Gunn Marit Helgesen og styreleder Jostein Aanestad i Norsk vann, skriver i HA 3. oktober.

Vi må tåle mer vann fra oven, sier de og sier at også staten må bidra. Problemet er at Regjeringen ikke ta hensyn til dette i den planlagte økonomi for kommunene, heller ikke for 2017.

I budsjettlekkasjer sier de at det kommer litt mer penger til NVE til skred og forebygging av flom, men ikke mer penger til kommunene som har et stort ansvar. Vannskader er fryktelig dyrt, men å forebygge koster også mye.

Og det haster med å grøfte, sikre overvannshåndtering og utbedre veier så ekstremvær ikke gir så store skadet.

Men har regjeringen tenkt at kommunene skal ta penger fra eldreomsorgen og barnevernet for å rydde grøfter?

SV har i flere år foreslått at kommunene må få egne tilskudd fra staten til nødvendige klimatilpasninger for å hindre store vann- og skredskader.

Vi har derfor lagt inn over 500 millioner til dette i vår kommuneøkonomi. Hvor mener Høyre og Fremskrittspartiet kommunene skal ta pengene fra til dette?

Stortingsrepresentant SV

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke