Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
ELBIL: Det har vært en stor diskusjon også i HAs spalter den siste tida om elbil kontra dieselbil.
 
Elbiler kutter Norges utslipp
I den siste tiden har elbiler vært tema for en stor diskusjon. Alt dette begynte med en tysk studie som hevdet at elbiler forurenser mer enn bensin- og dieselbiler.

Publisert: 19.mai.2019 09:25
Oppdatert: 19.mai.2019 09:33

Det som ikke har fått så mye oppmerksomhet er all kritikken den har fått. Som den svenske studien som fikk samme resultat ble ikke den tyske vurdert av andre forskere før den ble utgitt, den bruker uriktige tall og begår grove regnefeil.

HER ER et tidligere innlegg om elbiler i HA.

Hvis vi skal se på all kvalitetsikret forskning er det ingen uenighet om at elbiler forurenser mindre enn bensin- og dieselbiler. Selv elbiler som bruker strøm som bare er produsert av kull forurenser i gjennomsnitt mindre enn bensin- og dieselbiler, til og med når vi regner med utslipp fra produksjon. Det betyr at selv om vi importerer strøm fra kullkraftverk i Europa for å dekke en økt etterspørsel, så vil elbiler være med på å kutte verdens utslipp.

HER er nok et innlegg i HA om elbiler.

Hvis vi skal nå 1,5-gradersmålet må verden kutte halvparten av sine CO2-utslipp innen 2030 og være i nett null utslipp i 2050. Takket være Venstre er dette også regjeringens klimamål, beklageligvis henger Norge langt bak. Mens våre naboer i EU er på god vei til å nå sine klimamål, så har ikke vi i Norge begynt å kutte før nå. Hvis vi skal nå de målene må vi satse på tiltak som faktisk kutter utslipp, og elbiler er et av dem.

Hvis vi skal se på all kvalitetsikret forskning er det ingen uenighet om at elbiler forurenser mindre enn bensin- og dieselbiler. Selv elbiler som bruker strøm som bare er produsert av kull forurenser i gjennomsnitt mindre enn bensin- og dieselbiler, til og med når vi regner med utslipp fra produksjon. Det betyr at selv om vi importerer strøm fra kullkraftverk i Europa for å dekke en økt strømetterspørsel, så vil elbiler være med på å kutte verdens utslipp.

Vi kan allerede se fruktene av Norges elbilsatsingen. Den sektoren hvor Norge kutter mesteparten av sine utslipp er transport. Det er takket være flere elbiler og den rekordstore satsingen Venstre har fått i gjennom på offentlig transport. Vi ser kanskje ikke de store kuttene ennå, men vi må begynne et sted. Venstres satsing på å kutte våre klimagassutslipp er bare begynnelsen på at vi endelig skal følge opp våre klimaforpliktelser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke