Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
ARBEID: Artikkelen av Astrid Nøklebye Heiberg (bildet) og Kristian Tonning Riise røper at de lite kjenner til det som kreves av arbeidere som innebærer at de er fysisk sterke, skriver Einar Granerud.

FOTO: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
 
Eldre i arbeid er nøkkel til fremtidens velferd
Dette er overskriften på en artikkel i Aftenposten 13. september, skrevet av den kjente høyrepolitikeren Astrid Nøklebye Heiberg og hedmarking og leder i Unge Høyre Kristian Tonning Riise.

Publisert: 03.okt.2016 09:29
Oppdatert: 03.okt.2016 09:34

De skriver varmt om at de eldre må stå lenger i arbeid og hvor viktig dette er for den enkelte arbeider og for bedriftene hvor de er ansatt.

De fremhever tre faktorer hvor viktig dette er. Det første de trekker fram er at arbeid gir verdighet, som nr. to er at eldre mennesker er bra for bedriftene og som nr. tre er at eldre i arbeid er fornuftig og politikk for AS Norge.

Nå kjenner jeg ikke til hvilken arbeidserfaring lederen for Unge Høyre Kristian Tonning Riise innehar, med Astrid Nøklebye Heiberg er en meget kjent person i ledene stillinger både i innland og i utlandet.

Så det er vel derfor innlegget ikke nevner noe om hva fysisk arbeid kan ha innvirkning på hvor lenge en kan stå i arbeid.

Jeg er helt enig i at den som ønsker det må få stå i arbeid så lenge han/hun ønsker det også utover dagens pensjonsalder, men artikkelen røper at artikkelforfatterne lite kjenner til det som kreves av arbeidere som også innebærer at de er fysisk sterk.

En snekker som må klatre opp og ned på stillaser og utføre arbeide i alle mulige stillinger og en rørlegger som må krype inn under benker og skap kan få vanskeligheter når alder nærmer seg de 70. Og ikke minst om hva det kreves av en i helsetjenesten, som må løpe til og fra og har mange tunge løft av eldre mennesker på sykehjem og eldresentre og ikke snakk om hva som kreves i hjemmesykepleien.

«En føler at en ikke strekker til», er en begrunnelse som ofte blir nevnt av dem som ser fram til å kunne pensjonere seg.

Og hva sier dagens arbeidsgivere og virksomhetsledere? Om jeg hadde hatt en slik posisjon i dagens virksomheter med det trykk det er på priser, lønnsomhet og leveringstider ville jeg nok helst ansatt en arbeidstaker i 40-50-årsalder enn en i 60-70-årene.

Og det samme vil vi oppleve i offentlig sektor, der er det også penger og resultater sterkt inne i bildet.      

Artikkelen slutter med «For landet er arbeid nøkkelen til fremtidens velferd», ja dette er jeg helt enig i.

Hva med å begynne med de 134.000 arbeidsledige vi har for tiden?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke