16. sep
 
Eldre og TV i jula

Publisert: 08.jan.2019 14:30
Oppdatert: 08.jan.2019 14:30

Det er gjort mye for at ensomme eldre ikke skal sitte alene julaften. Jula er en spesiell høytid, og når stillheten 1. og 2. juledag kommer, er det gjerne fjernsynet den eldre søker til. Da vil en helst ha program som gir en noe, noe for gode opplevelser og kanskje minner også?

Reprisen på filmen «Monsen minutt for minutt», var en slik film med nydelige naturbilder en kunne nyte. Likeså filmen fra Rocky Mountains, et fantastisk skue. Helt overveldende syntes jeg da jeg en gang satt i et fly og så ned på disse fjellene. «Tenk om flyet datt ned her», husker jeg at jeg tenkte.

Året med kongefamilien 2018, norsk reportasje, var det også interessant å følge med på. Det ble nesten litt heseblesende, hvordan holde ut for et eldre kongepar? De burde jo ha fått gå av med pensjon og nyte tilværelsen i fred og ro som andre pensjonister i dette landet. Å opptre for land og folk og ta imot gjester krever noe av en. En skal helst ikke ha en dårlig dag som alle kan ha av og til. Å ha kalenderen sin opptatt for lange tider framover må være stressende. Et slitsomt år må det ha vært for denne familien, er inntrykket en sitter igjen med. Vi må være glad for å ha så friske, forstandige og arbeidsomme mennesker i stillingene som konge- og kronprinspar, og ønsker dem fortsatt god helse og godt år for 2019 sammen med oss andre i dette landet.

Men alle disse gamle filmene som vi har sett så mange ganger før, liker vi å ha dem disse helligdagene? Passer ikke disse mer litt lenger ut i uka eller på nyåret? Jeg tenker her på «Flåklypa Grand Prix», «Solan og Ludvig», «Mr. Bean», «Olsenbanden», «Huskestue» og flere. De gode programmene som en gjerne vil se, kommer ofte litt langt ut på kvelden, synes vi som er gamle. Da er en gjerne trøtt og det kan være tid for å legge seg. Slik går jeg ut ifra at det er på sykehjemmene rundt om i dette landet hvor TV er spesielt viktig for mange.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke