hacklink
18. sep
 
Eldrebølge 2022

Publisert: 22.mai.2018 13:22
Oppdatert: 22.mai.2018 13:22

Det er helst de eldste det blir flere av, leser vi. Det vil slå ut allerede i 2022, det er det ikke lenge til.

Jeg ser etter tiltak i Ringsaker kommunes handlingsprogram og årsbudsjett i helse omsorg. I budsjettet for årene fremover til og med 2021 er det ingen økning. Men dementenheten styrkes med 2,2 mill. kr for å øke bemanningen med fagkompetanse, det blir 3,7 årsverk. Blir det da kutt på 2,2 millioner kroner andre steder i eldreomsorgen?

Kommunen skriver at de vil ha en dreining av tjenesten i form av flere korttidsplasser på bekostning av antall langtidsplasser. Det høres ille ut, på begge er det stort press for å komme inn. For å komme på langtidsplass må jo en dø først. Fortsatt går vel en 108 åring og venter på langtidsplass?

Bedre rehabiliteringsmuligheter er ønskelig. De to omsorgsdistriktene Nes og Moelv skal kunne støtte seg til Tømmerli i Brumunddal er visst meningen, men der er de også under press?

Moelv måtte gi betjeningen sin på den forholdsvis nye rehab. avd. til Brumunddal, og er det på tide å få igjen noe av dette!

Jeg ser at kommunen også ønsker en dreining fra institusjon til hjemmetjenesten. Jeg kan ikke se at hjemmesykepleien er bevilget flere penger, der er det travelt fra før.

Tømmerli omsorgsboliger forventes å være i drift fra 1/1 2019, det hjelper kanskje noe.

God pleie av døende og god smertelindring ved kreft krever spesialkompetanse. Jeg ser det er skrevet at det bør tilsettes en kreftsykepleier på hver enhet eller avdeling fordi sektoren skal ha kunnskap om omsorg ved livets slutt.

Jeg kan ikke se at slike stillinger er lyst ut, og penger til dette kan jeg heller ikke se i de nærmeste årene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke