hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Eldre-opprøret i HA

Publisert: 16.jan.2017 15:08
Oppdatert: 16.jan.2017 18:15

Lederen i HA 12. januar, støtter «Eldreopprøret i Løten». Så langt vel og bra. For, som avisa skriver, «… har en del av de eldre aldri brukt en pc». Hvor stor andel av oss ca. en million pensjonister som aldri har brukt pc er det vel ingen som vet. Men noen hundretusen er det vel.

I tillegg er det mange som i likhet med meg klarer det mest grunnleggende, men ikke makter eksempelvis å bestille reiser, teaterbilletter o.l., for ikke å snakke om mestre kunsten å betale via nettbank. Noen lider som meg av dysleksi og dyskalkuli, andre av skjelvende fingre eller dårlig syn. Vi klarer oss stort sett så noenlunde likevel. – Unntatt når det gjelder banktjenester og liknende der det kreves KID-nummer eller koder. Da stopper det opp. Helt opp.

Videre har vi mange som på grunn av fattigdom o.l. ikke har råd til egen PC. Men, sier HA, «Digitaliseringen av samfunnet må gå sin gang. For det første fordi den er svært kostnadsbesparende». De nevner ikke for hvem. Men omleggingen blir både dyr og komplisert for de av oss som ikke behersker/har tilgang til PC. Vi blir ilagt gebyrer og/eller må søke hjelp fra andre for gjøre pengeoverføringer som bare for få år siden var en enkel sak, også for slike som oss.

Med andre ord: Samfunnet krever at vi uten nok ferdigheter eller muligheter til å bruke PC, vi skal betale for at de yngre og velbergede alene skal kunne nyte godt av fordelene ved digitaliseringen.

Når lederskribenten sånn passe tafatt avslutter med at vi bør lytte til de eldre, så glemmer han at avisa selv fraber seg meningsytringer fra alle de som ikke har/behersker PC. For avisa nekter å trykke innlegg levert på papir.

«PC-handikappet»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke