hacklink
18. sep
 
Eldres rett til førerkort

Publisert: 18.okt.2018 11:06
Oppdatert: 18.okt.2018 12:04

Jeg viser til artikkel i siste nummer av Notar, bladet for NAF-medlemmer, hvor det skrives om at eldre utsettes for diskriminering med hensyn til fornying av førerkortet.

Vegdirektoratet og Helsedirektoratet har fått i oppdrag av Samferdsels- og Helse- og omsorgsdepartementet å se på hvordan ordningen kan endres for eldre i Norge. Har en fastlege først sagt nei, har de eldre ikke ankemuligheter.

De burde heller få en kognitiv test, eller tilbud om en praktisk vurderingsprøve ved den lokale trafikkstasjonen.

Men så er det det evige; dette koster. Men er det ikke dagens eldre som er årsaken til det velferdssamfunn vi har i deg?

Jeg er 86 år, og har kjørt bil prikkfritt i 63 år, og det er flere med meg! Hvis jeg ved et uhell skulle «stryke» ved fornyelse av førerkortet, ville det være katastrofalt for min 88-årige mann og meg, da vi bor langt unna busstopp, på landet.

Vi er avhengige av rullatorer, og mister jeg førerkortet, får vi en veldig redusert livskvalitet og det er vel ikke meningen?

Danmark fjernet denne testen i fjor, og Sverige og Tyskland har aldri hatt den. I veiledningen fra Helsedirektoratet står det at testen skal brukes ved mistanke om kognitiv svikt.

Jeg setter min lit til Helsedirektoratet og håper at de kan ordne opp.

Furnes

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke