hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Eliteklasser, nei takk

0
Publisert: 13.mar.2015 04:00
Oppdatert: 13.mar.2015 07:29

På HA-nett kan vi den 10.03.2015 lese at Årsmøtet i Hedmark Høyre har gått inn for et forslag om å opprette en egen eliteklasse ved Hamar Katedralskole, som elever kan søke seg til som en egen linje gjennom samordna opptak. Vi ser gledelig at lederen i Elevorganisasjonen går kraftig imot innlegget.

Nivådeling av elever er en gammeldags tanke, og hører hjemme i fortida. Undersøkelser viser også at de mer skoleflinke elevene blir flinkere av å være behjelpelige for elever som sliter mer med fagene. Det å dele disse elevene vil være med på å skape et skille mellom elevene.

Blir nivået høyere i en eliteklasse? Nei det tror vi faktisk ikke. Her handler det om å ha rom for en mangfoldig skole, der elever er med på å bygge hverandre opp. Vi trenger tydelige og dyktige klasseledere som kan veilede elevene og gi elevene den tilpassede opplæringen de har krav på, ikke større skillelinjer. Hvor vil utfordringene være hos alle elevene som med relativt like forutsetninger havner i en eliteklasse? Det vil bli kjedelige miljøer, der det ikke blir fruktbare diskusjoner, som det kan gjøre i en skoleklasse som er mer sammensatt.

Elevene som starter på videregående, som ikke kommer inn i en eliteklasse, får en tydelig beskjed: du er ikke like god som de andre. Dette hadde i alle fall ikke vi fått motivasjon av. Vi må fortsette styrkingen av skolene, vi trenger gode klasseledere som gir god veiledning med gode tilbakemeldinger. Vi må fortsette og øke satsingen på skolehelsetjenesten, med flere faggrupper representert i tillegg til helsesøster. Dette for å sikre at vi har gode psykososiale miljøer, slik at læring og utvikling står i fokus.

Vi ønsker ikke at de skoleflinke elevene skal kjede seg, men dette skal på ingen måte gå på bekostning av de elevene som trenger mer oppfølgning. Vi må skape rom for læring, der de elevene som trenger det får oppfølgningen de trenger, men også hvor de skoleflinke elevene får utfordringer. Dette skjer ikke ved å dele klassene! Dette skal vi løse med elevene i fellesskap, der vi kan være resurser for hverandre.

Forslaget om å dele elever inn etter nivå er gammeldags, og hører nettopp hjemme i fortiden.

Leder, AUF i Hedmark

Politisk nestleder, AUF i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke