Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Elkraft på børs

Publisert: 02.okt.2018 16:28
Oppdatert: 02.okt.2018 16:36

Vårt største velferdsgode er gjenstand for kapitalkreftenes vilkårlige disposisjoner for å oppnå profitt. Elektrisk kraft som er grunnlaget for vår velstand, er nå på børs og utnyttes av grådige spekulanter kfr. konkursen til Einar Aas som tapte over en milliard.

Omkring forrige århundreskifte begynte velstandsutviklingen med den praktiske krafttilgangen som elektrisiteten representerte. Husholdninger og industri kunne kjøpe lett anvendelig kraft fra produsentene gjennom ledninger på veggen. Det var ingen mellomledd som skodde seg uhemmet på samarbeidet. Etter hvert fant jo mange kommuner ut at elverkene kunne oppnå overskudd som kunne styrke kommunekassene. Med det begynte utviklingen til grådighetskulturen.

Nå er det uhemmet spekulasjon med myndighetenes støtte, som omfatter kjøp og salg, utenlandskabler og produksjon av vindkraft som vi ikke har bruk for og som raserer naturen i vårt vakre land. Brukerne i Norge må betale gildet der de store kasserer inn subsidier som belaster strømregningene våre, kalt grønne sertifikater. Aktørene gjemmer seg bort bak «det grønne skifte».

Statsministeren må snarest bringe dette under kontroll og sørge for at Norge får styre sin egen kraft uavhengig av spekulanter enten de er utenlandske eller norsk,

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke