15. sep
 
Elverum fortsatt skoghovedstad

I lokalavisene i det som skal bli Innlandet har det siden andelslagene Glommen Skog SA og Mjøsen Skog SA lanserte sine fusjonsplaner vært skrevet mye om dette. Det forstår vi godt. Skognæringen og skogindustri er en stor og viktig næring for Innlandet og representerer mange arbeidsplasser. De siste dagene har navn og plassering av hovedkontoret vært tema og et mulig valg av Hamar som senter for det nye selskapet har vakt misnøye hos flere tillitsvalgte i begge selskap.

Ordfører i Elverum Erik Hanstad er overrasket over stedsvalget og avisa GD skriver at Hamar kan bli Innlandets skoghovedstad.

Her må vi nok skuffe både Hamar og avisa GD. Hamar blir ikke noen skoghovedstad. I Elverum kommune ble det i 2017 avviket 291.771 kubikk tømmer mot 64.570 kubikk i Hamar. SB Skog AS, Nortømmer AS og Stora Enso Skog AS har alle hovedkontor i Elverum. SB Skog og Nortømmer er alene nesten like store som det planlagt fusjonerte Glommen / Mjøsen Skog og i tillegg omsetter Stora Enso Skog ca. to millioner kubikk hvert år.

Vi er også overrasket over at styrene i Glommen Skog og Mjøsen Skog ønsker å legge hovedkontoret til Hamar, selv om det sikkert er mindre å krangle om hvis Elverum og Lillehammer utelukkes. Det er også betenkelig at Glommen ønsker å forlate Elverum. Selv om vi er konkurrenter, mener vi at samlingen av kompetanse som finnes i skoghovedstaden Elverum, er bra for hele skognæringen. Glommen / Mjøsen Skogs nye hovedkontor vil definitivt ikke ligge i skoghovedstaden dersom de velger Hamar.

Skoghovedstaden er og blir Elverum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke