Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
En annen side
Innvandringsdebatten.

Publisert: 03.feb.2016 04:00
Oppdatert: 03.feb.2016 09:44

I disse dager har det dukket opp i media igjen, at mindreårige gifte med barn har kommet til Norge i migrasjonsbølgen. For de som følger med litt, så er ikke dette noe nytt problem. I Koranen står det at Mohammed giftet seg med en 9-åring, og denne kulturen lever i beste velgående i flere muslimske land. Arrangerte ekteskap er temmelig vanlig. Noen vil også kalle det tvangsekteskap.

Problemet kommer når disse menneskene kommer til Norge, og søker asyl eller kommer som flyktninger. Hvordan skal vi da forholde oss til disse tilfellene? Etter norsk lov, så er det brudd på flere lov paragrafer. Blant annet minste alder i ekteskap, seksuell lavalder, voldtekter i tvangsekteskap/ arrangerte ekteskap.

Hva skal norske myndigheter gjøre? Har slike saker tilbakevirkende kraft? Skal myndighetene tvangs skille dem?

Kan de straffes? De har ofte barn også. Altså har barn fått barn. Har mor krav på barnetrygd for seg selv? Kan hun kreve barnebidrag for seg selv? For etter norsk lov er hun jo et barn. Spørsmålene er mange, og jeg må si at her har det norske rettsvesenet pådratt seg et stort problem, for norske lover er ikke tilpasset disse menneskers hverdag, livsførsel og ikke minst problemet rundt deres lavalder. Skole og skolegang er trolig forsømt på grunn av deres ekteskap. Likestilling er et kapittel for seg selv.

Dette er enda en grunn til at vi bør fokusere hjelpen til disse menneskene i deres nærområde, hvor denne kulturen gjerne eksisterer fra før, og ikke trekke disse problemene til Norge. Vi kan selvsagt tilpasse norsk lovverk til dette, men til hvilken pris og hvilke følger får det for samfunnet slik vi ser det i dag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke