17. sep
Byggeområde: Dette er området som skal bygges ut, tatt for fire år siden før rivingen av de tidligere skolelokalene tok til.Foto: Trond lillebo
 
En arkitektonisk kreftsvulst
Rådmannen har foreslått 300-400 boenheter på tomta der Ankerskogen videregående sto. De fire målene øremerket kommunalt formål (aldersboliger/sykehjem) har Studio NSW fått beskjed fra administrasjonen om å se bort ifra.

Publisert: 30.apr.2018 13:42
Oppdatert: 30.apr.2018 13:56

For å klare å bygge dette antallet enheter har administrasjonen forhåndsrevet bolighusene langs Ringgata opp mot den gamle fylkesmannsboligen. De har også tatt i bruk tomter ned mot Furnesvegen ved siden av Lundbo barnehage. På dette svære arealet har de planlagt 320 enheter i fem-etasjers blokker, spredt mer eller mindre tilfeldig rundt i arealet. Betong, glass og tre i firkantede bokasser rundt om.

De eksisterende naboene sitter igjen med sterkt forringet bokvalitet, skygge for all sol, frarøvet utsikt, tung trafikk og flytteplaner. Vi naboene forstår at det må fortettes, men hvorfor skal det på død og liv gjøres så stygt og kompromissløst? Hvorfor må naboene flytte for å få se sola igjen?

Dette er politisk styrt. Knut Fangberget (Regnbuealliansen) ville ikke snakke mer med meg da jeg kommenterte at det virket som om politikerne ødelegger området med vilje. Det kan da ikke være øynene det er noe i veien med? Ser han ikke at det blir stygt?

Etter å ha presentert planene på informasjonsmøtet i kommunestyresalen ristet arkitekt Thore Berg på hodet og beskrev planene som en «volumstudie». «Slik blir det med de rammene vi har fått», sa han. «Jeg er da den første til å innrømme at uttrykket blir massivt og lite nabovennlig, men skal vi planlegge inn 320 enheter med relativt lave utgifter må det bli noe slikt. Hvis vi skulle ha lagt inn terrassering eller noen andre fancy løsninger ville kostnadene skutt i været». Det han da ikke sa var at i så fall vil lønnsomheten i prosjektet gå ned og utbyggerne vil sitte igjen med mindre penger.

Det store spørsmålet gjenstår. Godtar politikerne i Hamar denne arkitektoniske kreftsvulsten i det pene nabolaget vårt? Hvor mye skal vi legge på alteret til fortetningsguden?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke