15. sep
I aksjon: Artikkelforfatter Erik Kristiansen.Foto: Christian Olstad
 
En artig vri
I lørdagens HA får jeg den ære å bli omtalt på tre sider i avisa. Jeg kan jo ikke annet enn å synes at dette på sett og vis er smigrende, selv om vinklingen på oppslaget ikke akkurat gjenspeiler fakta i den arbeidskonflikten som er pågående i det selskapet jeg er ansatt i.

Publisert: 04.jun.2018 14:29
Oppdatert: 04.jun.2018 14:42

Her blir Røde Erik tildelt rødt kort fra LO-tillitsvalgte for å nekte organiserte en tariffavtale. For øvrig er vinklingen helt i tråd med de tillitsvalgtes uttalelser, det skal journalisten ha kred for.

Les HAs omtale av saken lørdag 1. juni her.

Selskapet opprettet en kollektiv tariffavtale med de ansatte på et tidspunkt (i 2015) der verken selskapet eller de ansatte var organisert i NHO/LO. Denne avtalen skulle opp til fjerde gangs revisjon ved hovedoppgjøret i år. Det eksisterer en enighetsprotokoll datert 2017 mellom selskapet og de ansatte om at avtalen skulle revideres i 2018.

I mellomtiden får bedriften beskjed om at 14 ansatte hadde meldt seg inn i EL & IT Forbundet, og like etter krever forbundet at vår overenskomst byttes ut med Heismontørenes landsdekkende tariffavtale. Forbundet gikk til plassoppsigelse og meldte saken til Riksmekler. Dagen før møtet hos Riksmekler skulle finne sted 18. oktober 2017, trakk forbundet saken. De hadde oppdaget at vi hadde en lovlig inngått tariffavtale, helt i henhold til Arbeidstvistlovens bestemmelser.

De EL & IT-organiserte medlemmene i selskapet sa opp vår avtale samme dag, uten at den «gamle» Oronaklubben de tilhørte, den fagforening som alle de 35 ansatte heisarbeidere var tilsluttet, hadde behandlet dette. Selskapet mener at den nye EL & IT-klubben i selskapet sa opp en avtale de ikke var part i. På den bakgrunn inviterte selskapet EL & IT forbundet til å la Arbeidsretten avgjøre denne tvisten. Meldingen fra forbundet var at det var de ikke klar til å være med på.

Forbundet fremmet våren 2018 på nytt krav om at Orona Norway AS skulle signere en direkte avtale, og at den landsdekkende tariffavtalen skulle gjøres gjeldende. Møtet hos Riksmekler førte ikke til enighet, streik ble iverksatt 14. mai. 19 av våre 35 ansatte i Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark er tatt ut i streik.

I Hedmark og Oppland er ingen ansatte tatt ut i streik, og alle ansatte har både plikt og rett til utføre arbeid i henhold til arbeidsavtalen. Alle som ikke er tatt ut i streik følger de lønns- og arbeidsbetingelser som framgår av eksisterende tariffavtale.

Så hva er min persons rolle oppe i denne konflikten? At jeg er medlem av Stange Arbeiderparti, og er foreslått som nr. 15 på denne lista som for øvrig skal behandles på et nominasjonsmøte i august, er det et sentralt tema her? Og er det et viktig poeng å framheve min rolle som tillitsvalgt i Heismontørenes Fagforening på 70- og 80-tallet? Det står også i oppslaget at jeg ledet en streik for 20 år siden. Det er et stykke fra sannheten. Jeg var medlem av to streikekomiteer på sytti-/åttitallet, det er sant, men det var nok andre som var de offisielle talsmenn for disse.

Som forhandlingskoordinator representerer jeg selskapet i denne sammenheng. Jeg kan vanskelig se at mitt medlemskap i Ap har noen relevans. Jeg tilhører ikke formelt ledergruppen i selskapet, men min jobb som forhandlingskoordinator med gode kunnskaper om dette avtaleforholdet har gjort det naturlig at jeg fronter denne saken overfor presse og øvrige media. Normalt ville dette ha vært en oppgave for daglig leder i selskapet, men det faktum at vi fikk en ny daglig leder i januar/februar som er spansk, gjør dette til en litt vrien oppgave for ham å håndtere på norsk. Enn så lenge. Hvis jeg skulle ha støttet LO i denne saken, så hadde jeg antakeligvis fått beskjed om å rydde pulten min.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke