buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
En baby kalt Hamar Skysstasjon

Publisert: 05.apr.2019 10:47
Oppdatert: 05.apr.2019 11:34

Allerede i oktober 2006 varslet Rom Eiendom om igangsatt regulering av blant annet arealet som nå er blitt rundkjøring og bussterminal. De kalte planen for Skysstasjonen. Tida går og nye planer lanseres og utvides. I januar 2009 foreligger utvidet planprogram og reguleringsplan for hele området bort til Brugata. Nå heter det Hamar kollektivknutepunkt.

I 2010 gikk det meste igjennom i Hamar kommunestyre og Rom Eiendom fikk godkjent en massiv utbygging langs Stangevegen fra restaurantbygget til Brugata. Om det vedtaket (som var rettskraftig) fortsatt gjelder vites ikke, men det hele bygget jo på at dobbeltsporet skulle gå vestover.

Nå, ni år etter har vi fått ny skysstasjon, og den ble jo fin - og forhåpentlig fungerer den for den delen av kollektivtilbudet som bussene står for. Jeg har fri sikt ned til terminalen og togene og ser folket haster fra det ene til det andre, men de som leter etter drosje finner ingen der den burde være. Da de rev drosjebua, var jeg sikker på at bilenes oppstilling skulle få sin plass i området sammen med bussene. At planleggerne ikke greide å se helheten i det en skysstasjon må være, synes smått utrolig.

Kanskje blir det lettere å planlegge og se ting i sammenheng når en moderne terminal forhåpentlig en gang skal bygges litt lengre øst.

Hamar kan uansett ikke være bekjent av dagens tilbud til de reisende som trenger drosje. Det er mulig at arealet ved bussterminalen er låst nå, men på en eller annen måte må på logisk plass, skysstasjonen også omfatte drosjetilbudet. Folk kan ikke lenger tvinges til å krysse Stangevegen for å finne en bil. Se å få orden på dette snarest!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat