23. okt
 
En dårlig kombinasjon

Publisert: 10.nov.2017 14:08
Oppdatert: 10.nov.2017 14:11

I 2016 ble 135 personer drept på veiene i Norge i trafikkuhell. Man må anta at mange av disse 135 kunne levd i beste velgående i dag om ikke kombinasjonen alkohol/bilkjøring ikke hadde vært tilstede.

Så når Tore Stenseth, en svært profilert person i bensinstasjonbransjen går inn for at bensinstasjonene også skal få selge alkohol i tillegg til bensin, så skurrer det nok i ørene på mange. Han viser til at når dagligvarebutikken selger øl, så må vi også få selge øl.

Dårlig begrunnelse. Kolonialforretningene har langt over 1.000 forskjellige varer, blant annet øl, med eller uten alkohol, det blir umulig å sidestille disse to bransjene.

Hamars alkoholpolitikk i dag er omtrent lik den som ble vedtatt i kommunestyret i 2008, hvor undertegnede var saksordfører. Det var den gang enighet om at «-jo lettere tilgang på alkohol, jo mer alkohol blir det konsumert.» Det er fristende å tilføye: Jo flere fulle folk blir det.

Skal en sliten bilkjører få ta seg en øl før man fortsetter bilturen, øker faren foren bilulykke, og også faren for at noen også mister livet. Slik vil vi ikke ha det. Myndighetene bør selvfølgelig si nei kombinasjonen alkoholsalg/bensinsalg

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke