hacklink
18. sep
 
En dag for alle kvinner

Publisert: 07.mar.2015 04:00
Oppdatert: 09.mar.2015 11:24

Hvert år avholdes det et parolemøte i Oslo, hvor det vedtas ti hovedparoler i forbindelse med markeringen av kvinnedagen 8. mars. Blant årets hovedparoler finner vi «Ja til seks timers arbeidsdag», «kvinner rammes hardest, forsvar arbeidsmiljøloven», «øk fedrekvoten, nei til salg av barnehager og «ikke rør overgangsstønaden! Verdighet fremfor smålighet».

Parolene som er vedtatt er sterkt preget av venstresiden, og i prinsippet kan hverken Høyre, Venstre, Frp eller KrF delta på markeringen da de støtter regjeringen.

Mange kvinner ønsker mer fleksibilitet som gjør det enklere å kombinere jobb og privatliv. Endringene i arbeidsmiljøloven som er foreslått av regjeringen legger til rette for dette. 40 prosent av kvinnene i Norge jobber deltid i dag, og innen en rekke arbeidsgrupper er det en høy andel som jobber ufrivillig deltid, her er det viktig å sette inn tiltak.

Også på en dag som 8. mars er det viktig på anerkjenne at vi er et av verdens mest likestilte land i en ellers lite likestilt verden. Er du kvinne i Norge, er du heldig! De aller viktigste kampene står utenlands. Det handler om å gi kvinner over hele verden mulighet til å utdanne seg og forsørge seg selv og hindre at vold og voldtekt systematisk blir brukt i krigshandlinger. Her må vi i Norge støtte solidarisk opp. Under rødgrønt styre ble andelen norsk bistand til utdanning nesten halvert. Vår regjering har gjort lik rett til utdanning for jenter og gutter til en hovedprioritet i utviklingspolitikken.

Vi må bruke kvinnedagen til å vise frem det mangfoldet som faktisk finnes blant kvinner. Men i flere år har Unge Høyre medlemmer fra flere deler av landet fått beskjed om at de «ødelegger dagen». For oss i Unge Høyre er 8.mars alle kvinners dag, uavhengig av politisk farge. Også for alle som kjemper for «nei til kvotering» og «ja til oppheving av sexkjøpsloven».

Årets hovedparoler viser at vi har kommet langt med likestillingsspørsmålet i Norge. De fleste kvinner er i jobb, vi har stemmerett, og vi har kjempet oss igjennom for å få retten til selvbestemt abort. Det virker ikke som kvinnedagen lenger handler om å kjempe for kvinners rettigheter, men at det er blitt et politisk jag. Jeg håper vi kan bruke 8.mars til å markere og feire alle rettigheter kvinner har fått, og som vi har fortjent. Gratulerer med dagen alle kvinner!

Hedmark Unge Høyre

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke