15. sep
 
En dag kan det være alvor

Publisert: 13.mar.2018 12:56
Oppdatert: 13.mar.2018 12:57

10. januar ble det gjennomført lydprøver av Sivilforsvarets varslingsanlegg i hele Norge. Etter så mange år med fred i landet, ser man på klokka. Den er presis 12.00, og da er det bare prøvevarsling som vi er blitt vant til på denne tida. En dag – eller natt – kan det være alvor også i Norge. Hva gjør vi? Hvor skal vi gjøre av oss i Hamar?

Pensjonistpartiet fremmet derfor i kommunestyremøte 28. februar en interpellasjon med spørsmål om dagens situasjon når det gjelder tilgjengelige tilfluktsrom i Hamar. PP ba videre om at det utarbeides en brosjyre med opplysninger og kart over alle eksisterende tilfluktsrom, og at den sendes til alle innbyggere i kommunen.

Spørsmålene ble besvart ved at det var utlagt regelverk om tilfluktsrom og opplysninger om dagens situasjon på alle representantenes bord, og ordfører svarte i tillegg muntlig på spørsmålene om trygge tilfluktsrom. Han ga løfte om at det vil bli utarbeidet et notat som vil bli lagt ut på kommunens nettside.

Undertegnede bemerket at svært mange eldre ikke er «på nett», og at disse også har krav på å motta viktige opplysninger. Pensjonistpartiet takker for at spørsmålene våre om tilgang til sikre tilfluktsrom blir tatt alvorlig, og vi har den tillit til kommunens ledelse at også de som ikke er på nett vil kunne motta alle viktige orienteringer. Et utfyllende oppslag i media vil enkelt kunne gi informasjon til alle innbyggere i tillegg til at opplysninger blir å finne på kommunens nettside.

Pensjonistpartiet i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke