hacklink
17. sep
 
En desemberdagbok
Signert. Maren Fuchsia Celius-Blix skriver om julestria: Jeg skal begynne tidlig neste år.

Publisert: 20.des.2018 11:24
Oppdatert: 21.des.2018 10:40

1. desember: Endelig er julemåneden her! I fjor var jeg så travel at jeg ikke engang rakk å pynte til jul, så det skal jeg sørge for å gjøre tidlig i år. Kanskje allerede i morgen, for da er det jo første søndag i advent. Men først blir det en liten førjulsbytur med gode venner. Håper ingen merker det hvis jeg sniker meg hjem tidlig, for jeg orker ikke å drikke mer enn et par øl eller være lenge ute.

2. desember: Våknet i 17-tiden, fire timer etter å ha snublet hjem fra nachspiel hos en russisk dørvakt vi møtte ute på byen. Jeg husker ikke så mye, men han hadde tre slanger, en frittgående tarantella, og veldig mange ansiktstatoveringer. Akkurat nå føles det litt som om hele hjernen min blir tatovert også. Jeg tror jeg sparer pyntingen til uka, når jeg skal ha pause i eksamensinnspurten.

5. desember: Eksamensoppdatering: Anslår blodtrykket mitt til 500 over 350, huden min er grå og jeg er ganske sikker på at håret mitt begynner å bli hvitt og falle ut. Ingen får si ordet «eksamen» rundt meg igjen før om minst fem år. Rakk aldri å pynte huset, men skal gjøre det i løpet av de neste dagene, altså – helt sikkert.

7. desember: Ble tatt med på Eldar Vågan-konsert i Prøysenhuset i går for å få roet ned nervene litt. Det var en veldig fin konsert, men det hadde ikke ønsket beroligende effekt siden jeg nå sliter med sånn «Eldar Vågan-puls» som bare kvinner fra innlandet kan forstå. Tror jeg må vente noen dager til med julepynten. Men denne helga skal jeg til Oslo, og da skal jeg kjøpe alle årets julegaver. Da blir jeg nok endelig mindre stressa!

10. desember: Har tilbrakt helgen med fjeset presset inn i svette armhuler på trikken, klemt som i en skrustikke blant desperate shoppere i trange butikklokaler, og nesten blitt meid ned av en politihest som jeg senere tråkket i avføringen til. Er altså ikke mindre stressa. Fant heldigvis alle gavene jeg skulle ha, men hadde glemt å skru av autotrekk på regningene mine og hadde ingen penger å kjøpe dem for. Heldigvis har jeg en fridag senere i uka jeg kan bruke på å ta det igjen. Skulle egentlig pynte den dagen, men det kan jeg gjøre senere. Det er jo fortsatt to uker igjen til jul.

14. desember: Hurra! Julegaver i boks og endelig litt fremgang. Nå mangler jeg bare å pakke dem inn. Dette året rekker jeg helt sikkert å gjøre det i god tid, uten å måtte sitte panisk i et berg av innpakningspapir klokka tre natt til julaften mens jeg desperat forsøker å få litt liv i en gammel, tørr limtube når jeg innser at jeg ikke har teip. I kveld skal jeg hjem til Hamar, og dagene fremover skal jeg bare være hjemme og pynte. Ingenting kan få meg til å så mye som krysse kommunegrensa før jeg er ferdig. Ingenting!

15. desember: Ble invitert på en julekonsert jeg synes høres hyggelig ut i dag, så jeg tar meg en helgetur til Oslo. Det haster ikke så fælt med den pynten, vel?

17. desember: I løpet av natta har katten kommet seg oppi en eske med isopor jeg har samlet fra alle julegavene, og hele leiligheten ser ut som den er dekket av nysnø. Tolker dette som en etterlysning av julepynten. Han må dessverre finne seg i å vente litt til, for jeg har innsett at jeg har glemt å skrive årets julekort og ligger på feil side av Postens tidsfrist. Det kan vi ikke ha noe av, ettersom julekort er den viktigste måten å insentivere eldre slektninger til fortsatt å gi deg julegaver fordi du er så omtenksom. Klagerett kan katten få når han begynner å betale husleie.

18. desember: I kveld har jeg endelig fått frankert og sendt det siste julekortet. Måtte ta noen litt ekstreme snarveier for å få ferdig det siste før post i butikk stengte, men synes jo at «Ønsker deg en jul og et nyttår» er en hyggeligere hilsen enn ingen i det hele tatt. Men nå begynner det å tilspisse seg. Fra og med i morgen formiddag har jeg nemlig fullpakket program fra morgen til kveld hver eneste dag frem til julaften, men heldigvis har jeg noen timer på morgenen jeg endelig kan pynte til jul.

19. desember: Oppe og hopper i god tid, og er klar for å grave ut julepynten fra boden og pynte så det synger før jeg må løpe og begi meg ut på siste fullstappede etappe før julaften. Hm, et kalendervarsel på telefonen. Hva kan det være? «Husk å skrive Signert innen klokka 12.00», står det.

LES OM Hanne Maren Torpen Hokstads juleforberedelser i torsdagens "God dag"

Ja, ja. Pynte kan jeg gjøre neste år. Men da skal jeg begynne tidlig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke