Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
En enklere bobilhverdag
Regelverket for kjøretøy.

Publisert: 03.des.2015 04:00
Oppdatert: 03.des.2015 10:16

For Frp er det en viktig sak å rydde opp i unødvendig komplisert regelverk og byråkrati i kjøretøysektoren.

Vi har allerede varslet noen forenklinger når det gjelder tunge person- og bobiler, som krav til EU-kontroll og bomtakster. Dette er biler ment for persontrafikk og det er helt urimelig at man skal ha samme krav til disse bilene som de kravene som stilles til vogntog.

Regjeringen sender nå flere forenklingsforslag ut på høring. Vi vil sørge for at tunge person- og bobiler skal ha samme krav til vinterutstyr som personbiler ellers. Målet med påbudet om særlige merkede vinterdekk, mønsterdybde og kjetting for tungbiler er å redusere antall ulykker og uhell med tunge kjøretøy på vinterføre. Ettersom bobiler sjelden blir benyttet på vinterføre, utgjør dagens krav en betydelig utgift som ikke kan begrunnes med tilsvarende bedret trafikksikkerhet.

Videre foreslår vi at biler som veier mellom 3.500 kg og 7.500 kg skal kunne kjøre inntil 110 km/t der slik hastighet er tillatt. Muligheten til å kunne kjøre i 110 km/t er viktig for å kunne følge flyten i trafikken og en bedret trafikkflyt er positivt for trafikksikkerheten.

Samtidig øker vi valgfriheten for dem som skal skaffe seg en bobil ved at største tillatte kjøretøybredde for bobiler på offentlig vei økes til 2,6 meter. Dette øker valgfriheten og styrker konkurransen, noe som er bra for alle forbrukere som ønsker å skaffe seg en bobil.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke