hacklink
18. sep
 
En gjeng nostalgikere

0
Publisert: 27.jun.2015 04:00
Oppdatert: 27.jun.2015 08:27

Utvikling innebærer at man fatter valg basert på fakta, ikke synsing om hvilke valg man liker før man vet. Ergo så er jeg reaksjonær. Det er Anders Daleng Haukedal som sier dette i et svar til meg 25.juni. I Arbeiderpartiet finnes like mange meninger som det er medlemmer, slik er det bare. Jeg har ikke kalt Haukedal noe som helst, og skal la det være med det.

Det som er klinkende klart er at vi vurderer fakta og virkelighet totalt forskjellig. For vi vet faktisk en god del allerede. Jeg ser dette slik: Hamar kan vedta at de ønsker to mil lange tuneller, stasjon under rådhuset/CC, rasering av Østbyen, grøntarealer på annen manns eiendom og andre framtidsrettede visjoner. I alle kjente fakta så langt omtales ingen ting av dette som seriøst og aktuelt. Ønsker man at det nye dobbeltsporet enten ikke kommer til Hamar eller ender som sluttstasjon i et høl under rådhuset/CC, så går man for alt dette.

Da vil vi sitte der som Moss og Halden, ørkesløse debatter om ulike ønsker og planer som endte opp med at jernbanespor og stasjoner ligger der de lå i 1879. Moss kunne ha fått ny bane og ny stasjon for 25 år siden. 9. januar 1879 er foreløpig siste gang det ble gjort noe her. Det er jo også en måte å snakke om utvikling på, en snodig stafettpinne å overlevere til de neste generasjoner. Men vakre tanker var det.

Eller sammenliknbart aktuelt nå: I Elverum og på Lillehammer jubler de i dag over at et mjøssykehus er skjøvet bakover i investeringskøen. Veldig radikalt, spør du meg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke