Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
En god kultur

0
Publisert: 28.mar.2015 04:00
Oppdatert: 30.mar.2015 07:39

I et innlegg i HA 25 mars beskriver Randi Vingerhagen fra Human-Etisk forbund ukultur i Den norske kirke. Påstandene til Vingerhagen om ukultur stemmer ikke. Vingerhagen setter spørsmål ved om foreldre er klar over at barn som døpes blir medlem av kirken. Dette er å undervurdere foreldre som gjennom dåpssamtale og kontakt med lokal menighet får god orientering om hva dåpen innebærer. Dåpsliturgien som lyder hver gang noen blir døpt, er tydelig på at man gjennom dåpen blir en del av kirken.

Påstanden om at Den norske kirke registrerer barnet som medlem gjennom folkeregisteret stemmer ikke. I alle trossamfunn regnes barn av foreldre som er medlemmer, som tilhørende foreldrenes trossamfunn. Staten har en ordning som er lik for alle. Trossamfunn får økonomisk støtte for de barna som fødes inn i foreldrenes trossamfunn.

Oppkoblingen mot folkeregisteret handler ikke om å få nye medlemmer slik Vingerhagen antyder, men om synkronisering av adresser for de eksisterende 3,8 millioner medlemmene til Den norske kirke. Alle trossamfunn har samme rett til oppkobling mot Folkeregisteret som Den norske kirke. Også her likebehandler staten. Når det gjelder kirkens videre tilknytning til staten, har regjeringen nettopp fremmet forslag gjennom «Staten og Den norske kirke – et tydelig skille». Kirkemøtet vil etter påske gi svar på dette forslaget.

Dåpen er en sentral livsrite i Den norske kirke. Gjennom dåpen feirer foreldre og familie barnet som har blitt født. Samtidig tar de del i en lang tradisjon hvor Gud tar imot barnet og barnet blir tatt opp som medlem av kirken. I noen av bispedømmets kirker blir denne lange tradisjonen synlig ved at barna døpes i døpefonter som er flere hundre år gamle. 8 av 10 barn som fødes i Hamar bispedømme blir døpt i Den norske kirke. Jeg er glad for at kirken i Hamar bispedømme har tillit og stor oppslutning i folket.

biskop

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke