Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
En god sykkelby utvikles i fellesskap

Publisert: 26.sep.2018 09:23
Oppdatert: 26.sep.2018 11:37

Jeg vil påstå at jeg tilhører de som bruker sykkelen mest i Hamar. Også i sentrum. Jeg sykler fordi det er god trening og dernest miljøvennlig. Og jeg sykler i sentrum fordi det er den desidert raskeste og enkleste måten å bevege seg på.

Jeg synes Hamar har mange gode sykkelruter å by på, men vi har veldig få gode langs de viktigste transportvegene. De store vegene i Hamar er fylkesveger og ikke kommunale. Det er altså ikke slik at Hamar kan bestemme hvor vegen skal være reservert for sykkel, der har Statens vegvesen det avgjørende ordet.

Fordi jeg sykler så mye som jeg gjør er jeg opptatt av trygghet og fremkommelighet. Derfor er jeg glad for at det blir satt søkelys på hvordan det er å være syklist i Hamar og hvordan det kan bli bedre. Slik Natur og ungdom blant annet gjør.

Akkurat nå skriver jeg dette på et samferdselsmøte på Gjøvik hvor formålet er å få bypakker også i Innlandet. Bypakker innebærer store beløp fra staten til byer for å satse på kollektiv, sykkel og gangveger. Det ligger milliardebeløp til de byområdene som får denne statusen. Hamar må betale alt av kommunekassa.

Jeg har invitert NU til å bli med på et åpent møte om sykkelsatsing i Hamar. Vi har blant annet blodfersk statistikk å presentere om hvor mange som sykler i Hamar og til hva. Og hvor fornøyd og misfornøyd innbyggerne er med å sykle. Vi ønsker selvsagt både ideer og innspill til hvordan vi kan bli enda bedre. Krittspray er en måte å formidle dette på. Å prate sammen er antakelig like virkningsfullt

Ordfører i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke