15. sep
 
En grenseløs flyktningstrøm

0
Publisert: 29.apr.2015 04:00
Oppdatert: 29.apr.2015 07:31

En perspektivløs godhetsepidemi rir landet hver gang nordmenn møter vonde TV-bilder fra mennesker i nød etter krig og massedrap rundt om i verden. Farsotten slår til like sikker og ustoppelig som natt følger dag. Vi opplever den største folkevandringen på 1.400 år. Over 50 millioner er på vandring i en verden som har blitt et utrivelig sted. Vest-Europa fylles av fremmede fra Midt-Østen og Afrika og må gis trygghet, opphold og livsfornødenheter. Norge må også trå til og ta imot nødstedte. Det er selvsagt.

Imidlertid begynner det hele å ligne en slags internasjonal konkurranse om hvem som strekker seg lengst og tar flest i favn uten at en reflektert og nøktern grensevurdering blir satt. Debatten har blitt så ubetinget og grenseløst preget av føleri at noen må begynne å stille en del spørsmål. For europeiske nasjoner er truet av at masseinnvandringen har blitt for stor.

Enhver må snart forstå at flyktningeflommen ikke stopper av seg selv. At tårevåt godhet hjelper lite. Snarere tvert imot.Ved å åpne for flere uten samtidig internasjonal innsats for å fjerne årsaken til denne forbryterske fordrivelsen av uskyldige mennesker fra eget hjemland, vil nye stadig strømme til Europa. Norge med våre få millioner etnisk norske innbyggere som bare for relativt kort tid siden utgjorde en homogen gruppe, er særlig sårbar. Det burde ikke være vanskelig å begripe, men får liten plass i debatten.

Europeiske land kan ikke akseptere en fremmedinnvandring som kan destabilisere mottakerlandet og på sikt ødelegge det. Hvilke konsekvenser melder seg når fremmed kultur, fremmede religioner, tradisjoner og verdier tvinger seg på Europa, - og forventningspresset om å leve det livet vi lever, før eller senere vokser frem?

Hva om tingene da blir satt på hodet og at det er vi, de gode mottakerne, som blir forlangt å tilpasse oss de fremmedes livsform og krav når disse en dag blir mange nok og får politisk innflytelse? Uansett vil vi neppe fremover ha økonomisk bærekraft til en så stor tilstrømning med fremtidens reduserte oljeproduksjon, utfordringer med å opprettholde vår levestandard samt å sikre et rimelig troverdig forsvar mot uro og usikkerhet ved vår østlige grense. Spørsmålene må stilles og tøffe avgjørelser tas før vi blir overrent.

Jonas Gahr Støres forførende begeistring for «vårt multikulturelle samfunn» og dets «berikende» virkninger på lille Norge skal jeg avstå fra å karakterisere.Det er både urovekkende og avslørende at disse kontroversielle spørsmålene ikke for lengst er stilt av politikerne. En dag kan vi bli tvunget til å sette grenser for vår korttenkte velvilje. Men da er det kanskje for sent.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke