15. sep
 
En gyllen mulighet
Elektrisitet på Rørosbanen.

Publisert: 16.mar.2016 04:00
Oppdatert: 16.mar.2016 10:08

MDGs Katrine Aalstad gikk tidligere ut i HA og krevde strøm på Rørosbanen raskt. Hedmark Natur og Ungdom støtter MDG i deres sak.

Vi mener at en økt satsning på Rørosbanen kan skape arbeidsplasser, bidra til byutvikling og bedre forbindelser mellom Hedmarksregionene og sist, men ikke minst, bidra til reduserte klimagassutslipp. I 2014 sto veibaserte kjøretøy for 10,2 prosent av Norges klimagassutslipp. Dette vil bli redusert ved elektrifisering av en av Norges færre dieselbaner.

Lettere tilgjengelighet av tog skaper mer mulighet for å droppe bilen. Når flere dropper bilen på strekningen vil gjøre det mindre attraktivt for Frps Tor Andre Johnsen å bygge firefeltsmotorvei på riksveg 3/25. En firefeltsmotorveg vil i dette tilfelle ikke bare øke muligheten for privatbilisme og økte klimagassutslipp, den vil også ødelegge flere dekar med dyrka mark.

Hedmark har 10,5 prosent av landets jordbruksarealer, og det er derfor viktig at det satses på jordbruk, og ikke større veier på en strekning som ikke trenger det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke