Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
En hån mot vitenskapen

Publisert: 08.mai.2017 15:40
Oppdatert: 08.mai.2017 16:18

Egil Fikke skriver i sitt «klimainnlegg» i HA 4. mai «En hån mot klimaet». Det som er en hån, er at Gardermoen flyplass utvider sin kapasitet. Det vil generere enorme mengder med CO2 til atmosfæren som igjen er med på å undergrave Paris-avtalen, (les: «2-gradersmålet»), og polisen vil smelte i rekordfart. Eller raskere enn vitenskapen har spådd, kanskje? Når vitenskapen spår, kan man begynne å lure på hvordan Egil Fikke & co har havnet i trua på at spådommene om at CO2 er en global varmedriver er sann.

Han er også bekymret for Lofoten og Vesterålen og Barentshavet om det blir oljeleting der også, det vil ødelegge for fisket i disse områdene. Hvilke fiskeområder har blitt ødelagt siden oljeletingen startet for 50 år siden? Store utslipp CO2 til atmosfæren har det kommet til alle tider. Et eneste vulkanutbrudd kan tilsvare flere års menneskeskapt CO2. Utslipp av CO2 i den sørøstlige delen av Sør-Amerika ved en El Ninio tilsvarer ett års menneskeskapt CO2.

Noen interessante spådommer vi er presentert opp igjennom åra:

1989: FN sier at vi står ved et vippepunkt, og at vi har 10 år på oss.

1989: Steinar Lem hevder at om sju år revner jorda.

2002: Politikeren George Monbiot sier vi har 10 år på oss. Sultkatastrofen kan bare unngås dersom de rike slutter å spise fisk og kjøtt.

2007: FNs klimapanel, IPCC, hevder at dersom vi ikke handler innen 2012, er det for sent.

2009: Gordon Brown sier at vi har 50 dager til å unngå klimakatastrofen.

Prins Charles mener vi har 96 måneder på oss. Klimaguru James Hansen gir Obama fire år på å redde kloden. Det samme gjør WWF.

Vi kan konkludere med at dette er nonsens. Global oppvarming er ikke registrert de siste 20 åra. IPCC har også problemer med å si noe annet. Egil Fikke bør undersøke ishistorikken til både Nordpolen og Grønland, før han kommer med sine klimaeventyr.

klimarealist

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke