hacklink
18. sep
 
En industripolitikk for fremtiden
Norsk økonomi er i endring. Oljen vil neppe få samme styrke som tidligere, vi må utvikle flere bein å stå på.

0
Publisert: 06.aug.2016 04:01
Oppdatert: 06.aug.2016 08:08

Meninger

Norge skal reindustrialiseres. Dette er Hedmarks mulighet. Regjeringen har satt i gang arbeidet med en industrimelding som skal ta for seg sentrale temaer av betydning for norsk konkurransekraft fremover. Nå ønsker vi innspill fra næringslivet og andre aktører.

Digitalisering og automatisering påvirker og vil sette standard for hva slags industriplasser vi vil ha i fremtiden. Det er høyteknologi og kompetanse som gjelder og som avgjør konkurransekraft.

I møtet med endringer må vi velge hvordan vi vil møte dem – ser vi utfordringer eller muligheter? Der det er muligheter er det også utfordringer, men de bør ikke skremme. Historien har vist oss at teknologisk utvikling gir høyere produktivitet og dermed velstandsvekst og tryggere jobber. Dette må vi benytte oss av ved å ha en god og offensiv politikk der vi tar høyde for utfordringene og utnytter mulighetene.

Re-industrialiseringen av Norge blir viktig for norsk økonomi fremover. Vi kan ikke spå hvilke sektorer som kommer til å bli de viktigste i fremtiden, men vi kan legge til rette for at næringslivet kan bruke utviklingen på en god måte. Derfor styrker vi norsk næringslivs konkurransekraft. I en tid hvor oljen vil ta mindre plass må vi sørge for å ha flere vekstmotorer i norsk økonomi. Derfor vil vi fortsette å føre en offensiv og konkurransekraftig skattepolitikk og satse videre på samferdsel. Vi må fortsette å forenkle og gjøre det enklere å drive og starte bedrifter her hjemme og videreutvikle kunnskapen som kreves for å være gode på innovasjon og omstilling.

Norge har en stolt industrihistorie. Den industrien vi har, er god og har utviklet en produktivitet som har klart kostnadsnivået som en oljedrevet økonomi medførte. Vi har vist en sterk evne til kontinuerlig omstilling. Det er et godt grunnlag å bygge videre på. Utover høsten vil arbeidet med industrimeldingen intensiveres. Har du innspill er tiden til å komme med dem nå! Vi vil skape en industripolitikk for fremtiden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke