hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
En jernbanetanke

Publisert: 10.jul.2015 04:00
Oppdatert: 10.jul.2015 08:27

Jeg skal starte med noe litt uvant for en arbeiderpartimann, jeg skal rose Høyres Jane Meyer for et godt intervju i avisen 2. juli.

Jeg syns Meyer er god, sabla god, når hun er med på at debatten om hvor jernbanen skal gå handler om visjoner om hva vi vil for byen vår.

Hvor jernbanen skal ligge er et poeng i noe som er essensielt for Hamar, nemlig byplanlegging. Valgene vi tar nå er mer gjeldende for de neste generasjonene i Hamar, enn den er for dem som diskuterer den nå.

For å vokse, behøver man å puste, skal byen vår vokse må den først være en pustende by. Et pustende Hamar.

Noe av det fantastiske med byplanlegging og framtidsutsikter er at man kan sette seg mål, man kan tilrettelegge og man kan over tid se fruktene av dette vokse.

Gir vi Hamar lunger, så frigjør man også masser av rom til for eksempel boliger, eller kanskje næringsareal nærmere Vikingskipet, det er mange kvadratmeter tilgjengelig der togskinnene i dag tar opp plassen.

Det rører ved selve essensen av utvikling, at man skaper noe nytt. En naturlig progresjon for Hamar, om man skal holde liv ønsket om at byen skal vokse, er at man skaper nytt rom.

I dag er byen låst i en infrastrukturløsning som ble lagt til grunn for mange generasjoner siden. De problemene man har i dag, fantes ikke da. Akkurat som fremtidige generasjoner vil møte sine problemer, da er det beste vi kan gjøre for fremtiden å ta ansvar i dag.

Et Hamar i utvikling er nettopp det jeg kommer til å jobbe for, om jeg blir valgt inn i kommunestyret til høstens valg.

Jeg skal avslutte ved å parafrasere Franklin D. Roosevelt, «fremskritt kommer på mange måter, men det finnes bare en måte å stå stille på».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke